1000 Mbps sebességű powerline a piacon

Kütyü Magazin, 2014. október 24. 09:15

Akár 1000 Mbps sebesség átvitelére képes Powerline adaptert dobott piacra a ZyXEL. A PLA5206 használatával zökkenőmentesen működnek a legnagyobb felbontású HD tartalmak, valamint ezzel egyidejűleg az online játékok is problémamentesen futnak.

A Gigabit Ethernet porttal felszerelt eszköz telepítése egyszerű, a konnektorba csatlakoztatás után a rendszer máris megfelelően működik, és felismeri a meglévő hálózat többi eszközét. A továbbfejlesztett HomePlug AV2 technológiával rendelkező PLA5206 modell az IEEE alapú termékekkel is kompatibilis, így nincs szükség a meglévő hálózat teljes átszervezésére.

A PLA5206 adatátvitele biztonságos, a 128 Bites Alkalmazott Titkosítási Biztonsági rendszer (AES) által ellenőrzött, mely a telepítés után egy szimpla gombnyomással beállítható. Az 1000 Mbps sebességgel az új verziók már jóval gyorsabbak a jelenleg forgalomban lévő 600 Mbps-os termékeknél, ezáltal a felhasználói élményt tovább növelik.

A haladó Quality of Service (QoS) funkcióval a legmagasabb minőségű multimédia streaming érhető el, használható pl. HD videók közvetítésére, egyidejűleg több online, nagy felbontású játék futtatására, nagy sebességű internet elérésre és VoiP szolgáltatások biztosításához. A Powerline adapter emellett csökkentett energiafogyasztással működik, és akár 80% energiát megtakarítva kisebb igénybevétel esetén mindössze 0,5 wattot fogyaszt.