Gionee Marathon M3 – 5000mAh a fedélzeten

Farkas Norman, 2014. november 6. 15:20

A kínai gyártó legújabb mobilja nem karcsúságával, hanem nagy kapacitású akkumulátorával kíván hódítani, amely akár 32 napon keresztül képes „életben tartani” a burkolat alatt lapuló középkategóriás hardvert.

A kínai Gionee előszeretettel nyúl végleteket kergető megoldásokhoz, hogy felhívja a figyelmet készülékeire. A gyártó korábban letette az asztalra a „világ legkarcsúbb okostelefonja” cím átmeneti tulajdonosát (amit közben letaszított a trónról az Oppo R5, amit aztán a Vivo újdonsága, az X5 Max váltott fel), most pedig bemutatta az üzemidő-bajnoknak tekinthető Marathon M3 mobilt, amely 5000mAh kapacitású akkumulátorának köszönhetően akár 32 napos készletéti időt képes produkálni 3G hálózatra csatlakozva egyetlen feltöltéssel.

 

 

A nem mindennapi telepet leszámítva a Gionee üdvöskéje simán elvegyülhet a középkategóriás Android rendszerű mobilok szürke tömegében – legalábbis hardveres felszereltségét tekintve. A 144,5 x 71,4 x 10,4 milliméteres és 180 grammos készülék lelke egy 1,3GHz-es négymagos MediaTek MT6582 processzor, amit 1GB RAM, 8GB tárhely és microSD kártyafoglalat egészít ki. A telefon előlapját egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőkijelző uralja, képalkotási képességeiről pedig egy 2 megapixeles előlapi és egy 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera gondoskodik. A repertoárban dual SIM képesség, FM rádió, GSP, WiFi és Bluetooth is akad, szoftveres oldalon az Android 4.4.4 KitKat várja a felhasználókat.

A Gionee Marathon M3 egyelőre csak Indiában érhető el, ahol 210 dollárt, azaz cirka 52 ezer forintot kell érte kicsengetni. Ez az ár igen kedvező, hiszen az átlagos felszereltség mellé friss szoftvert és elképesztő kapacitással megáldott akkumulátort kínál a készülék.

 

[Forrás: GSM Arena]