15 perc alatt tölti fel mobilunkat a Petalite Flux

Czipperer Dia, 2014. november 24. 12:55

Az Indiegogón és a Kickstarteren kampányol egy új gyorstöltő, a Petalite Flux, mely maximum 15 perc alatt ígér teljes töltöttséget a mobiltelefonunknak. 

A mobiltelefon töltés néhanapján fájdalmas procedúrának tűnik, hiszen nem mindig van kéznél a töltő, vagy nincs időnk megvárni, amíg készülékünk kellő löketet kap. Számos gyorstöltési megoldás van már jelenleg is a piacon, melyek közé most egy új megoldás csatlakozhat, melyet a Petalite dolgozott ki.

A Petalite Flux névre keresztelt töltő egy 2600 mAh-es egységes foglal magában, mely teljes töltöttséget biztosít a kisebb és nagyobb kapacitású telefonoknak egyaránt. Akár egy iPhone 6 Plus vagy egy Xperia Z3 készüléket is 15 perc alatt feltölt.

A hivatalos oldalon úgy írnak a kiegészítőről, hogy ez jelenleg a világ leggyorsabb töltője. Az eszköznek van saját töltőkészüléke, amelyről a kis hengeralakú kiegészítőt csak le kell venni, ha már teljesen feltöltött, és bárhová magunkkal vihetjük a megfelelő kábel társaságában. Mindössze 95 grammot nyom, így még nehéznek sem mondható.

 

 

Számos mobiltelefon esetén még ennyi időre sincs szükség, az iPhone 5S 1560 mAh-es aksiját például 9 perc alatt feltölti, és ehhez csak a teljes kapacitás 75%-át használja. Az eszközön zöld LED világítás jelzi, hogy áll éppen a töltés. Összesen négy pötty található rajta, ha mind zölden világít, akkor töltötte fel teljesen a telefont.

A gyártók szerint az eszköz élettartama sokkal jobb, mint egy átlagos lithium-polymer akkumulátoré, melyek 500-800 töltés után (12-18 hónap) elveszti potenciáljának 20%-át. A Petalite Flux akár 1500 töltést is garantál ugyanolyan teljesítménnyel.

 

 

Forrás: Petalite