Magyarországon az LG továbbfejlesztett ívelt OLED TV-je

Kütyü Magazin, 2014. november 25. 09:37

Már kapható hazánkban az LG új, továbbfejlesztett ívelt OLED TV-je. A 138 cm képátlójú (55") EC930V, a kiemelkedő képmegjelenítés mellett webOS Smart+ TV operációs rendszerrel felszerelve érkezik.

Az LG az 55EC930V-ben ötvözi saját fejlesztésű négyszínű (WRGB) pixeltechnológiájára épülő legmodernebb képmegjelenítést az egyszerű és gyors navigálást biztosító Smart környezettel. Az LG újragondolt, letisztult és átlátható webOS Smart+ TV felülete kiválóan egészíti ki az ívelt OLED TV által nyújtott képi élményt, hiszen kategóriájukban mindkettő a jelenlegi televíziós technológia csúcsát képviseli. Az ívelt kialakítás formatervezési elve szerint a talpazatnak mindenkor olyan hatást kell kelteni, mintha a tévé a levegőben lebegne, amit ennél a modellnél egy levél alakú kecses forma hivatott megvalósítani. Az 55EC930V falra is szerelhető a légies hatás fokozása érdekében, így még inkább előtérbe kerül az ívelt forma.   

Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketing menedzsere cszerint az 55EC930V megjelenésével mára sokkal kedvezőbb áron érhető el az LG korszakalkotó OLED technológiája, mint annak bevezetésekor, ráadásul a készülék már az új webOS Smart+ TV operációs rendszerrel kényelmesebb és gyorsabb navigálást kínál az okostévés tartalmak között. 

 

 

Full HD felbontású képernyőjén a pixelek önállóan vezérelhetők, így képesek a lehető legsötétebb fekete színt megjeleníteni. A megdöbbentő színhűség az LG által fejlesztett 4 színű pixel technológiának köszönhető. Az OLED megoldás továbbá lehetővé teszi a rendkívül karcsú képernyőpanel kialakítását, a színtorzítás nélküli képet és a kivételesen széles betekintési szöget.

A 138 cm képátlójú LG 55EC930V már kapható a hazai piacon, 849 900 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron. Az Euronics boltjaiban pedig november 20-tól a készlet erejéig minden OLED TV vásárló egy EISA díjas LG G3 okostelefont kap ráadásként.