Az iPhone 6 Plus a legkelendőbb phablet Amerikában

Czipperer Dia, 2014. december 5. 10:50

Az Apple eddig a kisképernyős mobilok táborát erősítette – egészen idén szeptemberig. A néhány hónapja debütált phabletjük, az iPhone 6 Plus hamar beilleszkedett a mezőnybe, olyannyira, hogy a legkelendőbb phablet az Egyesült Államok piacán.

A Kantar Worldpanel adatai szerint az iPhone 6-os széria nagyobbik modellje jól teljesít az amerikai piacon. Sőt, mi több, kategóriájában a legnépszerűbb eszközzé lépett elő megjelenése óta. A régión belül a phablet értékesítések 41%-át jelenleg az iPhone 6 Plus modellek adják.

Mindezt három hónap leforgása alatt sikerült elérnie az eszköznek, ami nem kis teljesítmény. Bár a phabletek iránti kereslet még nem túl magas, jelenleg az okostelefon eladások 10%-át teszik ki. Viszont a szegmens növekedést mutat az előző évhez képest: tavaly óta 2%-kal nőt a nagykijelzős telefonok iránti igény.

Az Apple háza táján azonban más képet mutat a helyzet. Ott a kisebb kijelzős iPhone 6 vezeti a listát 33%-os eladási rátával, így a legkelendőbb iOS eszköz címet is kiérdemelte. Az adatokból pedig az is látszik, hogy a méretnövekedés új felhasználókat is az Apple-höz csábított. A Kantar becslései szerint az új modellek vásárlói körének 85%-a visszatérő iOS felhasználó, azonban a vásárlók 9%-a az Android rendszerről váltott.
 


A nagyobbik modell a kelendősége úgy tűnik, a kijelző méretének köszönhető. A Kantar megkérdezte az iPhone 6 Plus felhasználókat, miért döntöttek a nagyobbik testvér mellett. A válaszadók 58%-a azt vallotta, a nagyobb kijelző csábította őket. Mindez azonban érdekes, hiszen ez a méretnövekedés jelentős változás a vállalat háza táján: a 4 hüvelykes modellek sora után egy óriásmobil lépett színre.

Talán pont ezért döntöttek úgy sokan, hogy a 4,7 hüvelykes változat mellett teszik le a voksukat. Ennek kapcsán a felhasználók 60%-a  mondta azt, hogy a képernyő mérete miatt döntöttek az iPhone 6 mellett, a második jelentősebb ok pedig a 4G/LTE kapcsolat volt.

Az iPhone-ok rangsorát tekintve még mindig a második legnépszerűbb eszköz az iPhone 5S 26%-kal, a harmadik pedig az iPhone 5C 18%-os részesedéssel.

 

Forrás: iDownloadblog.com