Amerikában Bitcoinnal is lehet fizetni a Microsoft online boltjaiban

Czipperer Dia, 2014. december 13. 09:30

A redmondi techóriás, a Microsoft lehetővé tette a felhasználók számára, hogy online áruházaiban már virtuális pénzzel is fizethessenek. Azonban csak azok számára elérhető ez a szolgáltatás, akik az Egyesült Államokban élnek.

Az USA-ban élők akár Bitcoinnal is fizethetnek a Microsoft online boltjaiban. Bármilyen appot, játékot, zenét vagy videót be leeht szerezni a virtuális fizetőeszköz segítségével. A Windows, Windows Phone, az Xbox Games, az Xbox Music és az Xbox Videó áruházakban lehet Bitcoinnal vásárolni. 

A vállalat arra figyelmeztetett, hogy van egy limit. Minimum 100 dollár értékben kell vásárolnia annak, aki Bitcoinnal szeretne fizetni. A szolgáltatás pedig csak az Egyesült Államokban érhető el és csak digitális termékekre vonatkozik. Tehát például a Microsoft Lumia telefonok nem esnek bele a kalapba. 
 


Sem a Microsoft, sem pedig a Bitpay nem beszélt az együttműködés részleteiről. A Microsofthoz más technológiai vállalatok is csatlakoznak, mint például a Dell, aki a legtöbb termék és szolgáltatás esetében elfogadja a virtuális pénzt. A PayPal is együttműködik a Coinbase-zel, hogy segítsen az online áruházakban a Bitcoin elfogadásában, habár még mindig nem lehet őket hozzáadni a digitális pénztárcához. A kiskereskedelmi óriás Amazon azonban eddig még ellenállt a digitális valutának.

 

Forrás: Engadget.com; Kép: cointelegraph.com