Nem lett túl egyedi a Polaroid szelfimobilja

Farkas Norman, 2015. január 12. 14:39

A Polaroid egy önfotózásra kihegyezett okostelefonnal is készült az idei CES-re, az újdonsággal viszont akadt egy kis bökkenő: dizájnjával és forgatható kamerájával is az Oppo 2014 októberében bemutatott N3 mobiljára emlékeztet. A kínai gyártó máris jelezte, hogy kész jogi lépéseket tenni az ügyben.

Talán emlékszel még a tavaly októberben leleplezett Oppo N3 okostelefonra, ami főként forgatható, így szelfik készítésére és normál fotózásra is használható kamerájával hívat fel magára a figyelmet.

Úgy tűnik, hogy a kínai gyártó megoldása nagyon megtetszett a Polaroidnak, legalábbis erre utal a vállalat CES-en megvillantott szelfimobilja, ami szinte ugyanolyan forgatható kamerával rendelkezik, mint az Oppo N3, ráadásul a készülék formája is erősen hasonlít az említett kínai készülékére.

 

 

Érthető módon az Oppót nem igazán szaggatta a röhögés a Polaroid egyedinek nem nagyon nevezhető telefonját látva. A vállalat nyilatkozatában jelezte, hogy nem licencelték harmadik fél számára a forgatható kamera levédett megoldást, s az események követése mellett fenntartják maguknak a jogot, hogy bírósághoz forduljanak az ügyben.

Érdemes megjegyezni, hogy a forgatható kameramodulok nem tekinthetők ízig-vérig újdonságnak, s nem teljesen biztos, hogy az Oppo ültette át először a gyakorlatba ezt a megoldást. Egyelőre cseppet sem biztos, hogy a fenyegetésből valódi jogi csatározás alakul ki, mindenesetre megállapíthatjuk, hogy ironikus helyzetet szült a Polaroid húzása, hiszen ezúttal egy nemzetközileg ismert vállalat merített egy kínaitól, miközben ez épp fordítva szokott lenni.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]