Lencsevégre került a VAIO mobil doboza

Farkas Norman, 2015. március 5. 15:49

Felbukkant egy fotó, amin állítólag a pletykák kereszttűzében álló VAIO okostelefon doboza látható. Közben felröppent a hír, hogy a VA-10J jelű készülék piacra dobását már tavaly decemberben jóváhagyták a japán hatóságok, vagyis semmi akadálya a március 12-re várt hivatalos bemutatónak.

Nem is volt olyan rég, hogy a Sony megvált számítástechnikai részlegétől, ami azóta VAIO néven önállóan folytatja működését. Ahogy arról már hírt adtunk, a japán cég máris az okostelefonok piaca felé kacsintgat, sőt hamarosan piacra is dobja első mobilját, mely a középmezőnyben próbál majd szerencsét.

A VA-10J jelű jövevényről a kiszivárgott teszteredmények után most friss hírek érkeztek, melyek szerint már 2014 decemberében megszerezte a japán hatóságok jóváhagyását, vagyis zöld utat kapott a piaci megjelenés felé.

 

 

A várakozások szerint március 12-én debütáló VAIO telefon közeledtét jelzi egy nemrég felbukkant fotó is, melyen állítólag a csomagolása látható. A kép egy fekete, VAIO logóval díszített dobozt mutat be, amit egy japán úriember (valószínűleg a cég egyik emere) tart a kezében. Mivel a kép nem megbízható forrásból származik, érdemes némi fenntartással kezelni, bármennyire is hitelesnek tűnik.

 

 

Emlékeztetőül: a VAIO első okostelefonja nem a nagyágyúk, inkább a köépkategóriás versenyzők körében próbál érvényesülni, a korábban kiszivárgott benchmark teszt eredmények legalábbis ezt mutatják. Az Android Lollipop rendszer köré épülő készülék négymagos, 1,2GHz-es Snapdragon 410 processzorral, 2GB RAM-mal, 16GB tárhellyel, valamint 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles szelfi kamerával rendelkezik, előlapját pedig egy 5 hüvelykes HD kijelző uralja.

 

 

[Forrás: Übergizmo]