Új emotikonokkal startolt el az iOS 8.3

Czipperer Dia, 2015. április 9. 13:05

A számos fejlesztői és publikus beta verzió után végre az iOS 8.3 végleges verziója is megérkezett. A frissített szoftver folyamatosan válik elérhetővé a támogatott eszközökön.

Az Apple kiadta iOS 8 operációs rendszerének legújabb, immáron végleges verzióját. Az iOS 8.3 számos hibajavítással és új funkciókkal a fedélzetén érkezik, valamint iPhone-okra és iPadekre egyaránt elérhető lesz.

A frissítés révén többek között új emotikonok is érkeznek, melyeket ezentúl különféle kategóriákba sorolva találnak meg a felhasználók, akik összesen 300 hangulatjel között válogathatnak kedvükre. Bár ezek egy részét már most kétes érzésekkel fogadták a felhasználók. Többen is a Twitteren panaszkodtak arról, hogy a fekete emberek szimbóluma egy alienre hasonlít, ami visszás érzéseket váltott ki a userekeből.
 


Emellett számos javítást is tartalmaz az új verzió, többek között a szakaszos Wifi kapcsolódási hibát is javították, valamint a Bluetooth hangszóró lejátszási problémáit is kiküszöbölték. A frissítés révén lehetővé vélt a Google fiókok kétlépcsős hitelesítése, megújult a vezeték nélküli CarPlay támogatás, valamint az iCloud és a Siri is frissült. Utóbbi már arab és héber nyelven is ért.

Az egyes appokat is felturbózták, így a Passbook, az üzenetek és a galéria is kapott egy kis kozmetikát. A felhasználóknak pedig a jövőben lehetőségük nyílik arra, hogy az ingyenes alkalmazásokat az Apple jelszó megadása nélkül töltsék le.

 

 

Egy apróbb változás

A frissítések, új funkciók teljes listáját az Apple oldalán olvashatjátok.

 

Forrás: Mashable.com