Office alkalmazások Windows okostelefonokra és tabletekre

Vértes Judit, 2015. április 24. 10:00

A hónap végére a Microsoft Office alkalmazások elérhetőek lesznek Windows telefonokon és tableteken is. A Windows Phone felhasználók végre kifejezetten a telefonra készített Word, Excel és PowerPoint alkalmazásokat használhatnak, melyek hasonlítanak a számítógépes változatukhoz.

A Microsoft Office appok okoseszközökre is elérhetők lesznek. Az alkalmazások univerzálisak, a felhasználói felület a különböző kijelzők méretéhez igazodik. Az alkalmazás teljesen olyan, mint az Androidra és iOS-re készült változatok. Egy dolog változott, a legtöbb parancsgomb a könnyebb kezelhetőség érdekében a kijelző alsó részén jelenik meg.

A tablet alkalmazás két-kezes műveletekre optimalizált: olvasás, dokumentumok formázása, összetettebb műveletek. Azok, akiknek hibrid eszközük van – mint például a Microsoft Surface – , érintőképernyővel, egérrel és billentyűzettel, mind a tablet, mind az asztali gép változatát tudják futtatni az alkalmazásoknak.  Az alapbeállítás a 25cm-nél nagyobb kijelző esetén az asztali gép alkalmazás lesz.
 


A Microsoft már az év elején bevezette az érintésbarát verziót, mely jól használható érintőképernyővel rendelkező gépeken.

Az új alkalmazások először teszt verzióban jelennek meg, és szükség van a Windows 10 tesztváltozatának telepítésére a futtatáshoz. A felhasználók visszajelzése alapján javítják majd az esetleges bizonytalanságokat.
 

 

 

Forrás: Mashable.com