Megjelent az új Toshiba Satellite C sorozat

Kütyü Magazin, 2015. június 29. 14:45

A Toshiba bemutatta kedvező árú, munkára és szórakozásra egyaránt alkalmas új modelljeit, a Satellite C sorozatot, melynek tagjai a 17,3 hüvelykes (43,9 cm) Satellite C70-C/C70D-C és a 15,6 hüvelykes (39,6 cm) Satellite C55-C/C55D-C változatok.

Új Satellite modellekkel rukkolt elő a Toshiba. A C sorozatú masinák elegáns, szögletes kialakításúak, valamint szálcsiszolt hatású mintával ellátott burkolatú készülékházzel rendelkeznek. A felhasználók egyéni igényeinek és szükségleteinek megfelelően választhatnak a modellek közül: az új modellek fekete és fehér színben, illetve kétféle méretben kaphatók. 

A továbbfejlesztett kialakítás nem csak esztétikailag nyújt nagyobb élményt. A 15,6 és a 17,3 hüvelykes változat is vékonyabb 2014-es elődeinél, a Satellite C70-C/C70D-C több mint 20%-kal karcsúbb, mint az előző évi változat.  A C-70-C az asztali gépek ideális helyettesítője lehet. A 15,6 hüvelykes (39,6 cm) gépet egyszerű hordozhatósága teszi ideális választássá azok számára, akik több helyen, vagy akár útközben is használni szeretnék számítógépüket. Mindegyik modellt véletlen tenyérérintést kiküszöbölő érintőlappal láttak el, ami csökkenti a hibák lehetőségét, ugyanakkor kényelmes vezérlést biztosít a felhasználók számára.

A Satellite C sorozatú modellekre Windows 8.1 operációs rendszert telepítettek, mely a Windows 10 frissítési lehetőségének megjelenését követően 1 évig ingyenesen frissíthető. A hardverelemek egyenletes teljesítményt nyújtanak, a tiszta hangot közvetítő kettős mikrofonnal felszerelt webkamera révén pedig a Cortana funkciói maradéktalanul kihasználhatók. A segéd egyszerű futtatását egy gyorsbillentyű is támogatja. A Cortana nevű asszisztensprogram intelligens szoftvermegoldásai révén megismeri felhasználóját, segíti a mindennapok megszervezését, figyelmezteti az esetleges forgalmi dugókra, intuitív webes keresést biztosít és emlékeztetők beállítását is lehetővé teszi.

A Satellite C70-C and C70D-C HD+ felbontású, nagyméretű kijelzője kellemes kikapcsolódást biztosít videózás közben is. Fényes és matt felületű kijelző is választható, így a felhasználó eldöntheti, hogy számára az élénkebb színek vagy az erősebb fényviszonyok melletti jobb olvashatóság a fontosabb. A Toshiba hangzásjavító eljárásával a sztereó hangszórók kiváló élményt nyújtanak zenehallgatás, játék és videózás közben is.

A legújabb, akár 5. generációs Intel Core i5 vagy akár AMD A8-7410 APU-val felszerelt Satellite C sorozatú notebookok munkánkhoz és szórakozásunkhoz egyaránt elegendő teljesítményt nyújtanak. Egész nap használhatjuk számítógépünket böngészésre, egyszerűbb játékok futtatására és munkára.

A Satellite C55D-C verziók akár a 2 GB VRAM-mal ellátott AMD Radeon R5 M330 grafikus egységet is támogatják. Az Intel változatok közül akár 2 GB VRAM-ot tartalmazó NVIDIA GeForce 930M videokártyával felszerelt kialakítást is választhatunk, így a játékok és a médiaalkalmazások is problémamentesen futnak. A Satellite C55-C és C55D-C modellekhez választhatunk akár 2 TB kapacitású merevlemezes meghajtót, vagy akár 256 GB-os SSD-t is. Ez az első alkalom Európában, hogy a Satellite C sorozatú modellek SSD meghajtóval is kaphatók, így a felhasználók élvezhetik gyorsabb rendszerbetöltés és működés előnyeit.

 

 

A felhasználók adataikhoz, médiafájljaikhoz számos csatlakozási lehetőség segítségével férhetnek hozzá. A különböző külső eszközök csatlakoztatása érdekében készülékeket egy HDMI kimenettel és három USB porttal szerelték fel, ezek közül egy Sleep-and-Charge funkcióval is rendelkezik. A beépített kártyaolvasó UHS-I SD kártyákat is támogat, így kameránkról, fényképezőgépünkről az elkészült felvételeket nagy sebességgel tudjuk a laptopra másolni.

A Satellite C sorozatú új modellek 2015 harmadik negyedévétől lesznek kaphatók.

Toshiba Satellite C sorozat: