Toshiba Satellite L50-C és Satellite L70-C modellek: fejlett funkciók a mindennapokra

Kütyü Magazin, 2015. június 30. 10:20

A Toshiba bemutatta L-sorozatú notebookjait, a 15,6 hüvelykes Satellite L50-C/L50D-C és a 17,3 hüvelykes Satellite L70-C modelleket. A Windows 10 kulcsfunkcióit szem előtt tartva tervezett eszközök stílusos kialakítású megoldást jelentenek munkára és médiafogyasztásra egyaránt. 

A Toshiba két új notebookját a Windows 10-hez tervezték. A zeszközök otthoni hasunálatra és munkára egyaránt alkalmasak.

A Satellite L sorozatú készülékek kialakításuk és sokoldalú funkcióik ellenére kényelmesen hordozhatók. A 15,6 hüvelykes (39,6 cm) modellek egyedi megjelenését a széles színválaszték is biztosítja: a helyi elérhetőségtől függően szaténarany, vörös, fehér, lila, barna és fekete színben kaphatók. A Satellite L70-C modell elegáns szaténarany kialakításban érhető el.

A 2014-es modellekkel összehasonlítva mindkét változat vékonyabb kialakítású, ráadásul a Satellite L70-C típusú notebookok több mint 20%-kal karcsúbbak, mint az eddigi legvékonyabb Satellite L sorozatú laptop. A vékony készülékház és a megnövelt kijelző ideális asztaligép-helyettesítővé teszi. A kényelmes gépelés érdekében minden modellt keret nélküli, szigetes kialakítású billentyűzettel láttak el. A Satellite L70-C/L50-C változatokba véletlen tenyérérintést kiküszöbölő technológiával ellátott érintőlapot is építettek. Egyes Satellite L70-C modelleket háttérvilágítással rendelkező billentyűzettel láttak el, így kedvezőtlen fényviszonyok mellett is kényelmesen használhatók.

A modelleket úgy tervezték, hogy munka és szórakozás közben is kiváló teljesítményt nyújtsanak. A Satellite L50-C és L70-C akár Intel Core i5 processzorral, valamint választható videokártyával (akár NVIDIA Optimus technológiával ellátott és 2 GB VRAM-mal felszerelt NVIDIA GeForce 930M grafikus egységgel) is elérhető. A Satellite L50D-C változatokba kiváló fogyasztású, 6. generációs AMD A10-8700P APU-t, és akár AMD Radeon R6 M340DX Dual, akár 2 GB VRAM-ot is támogató grafikus egységet építettek, amely kiváló teljesítményt és gyors reakcióidőt biztosít.

Minden modell az asztali számítógépekhez hasonló kapacitású háttértárral is elérhető. A felhasználók akár 2 TB-os merevlemezt is választhatnak, míg az L50-C/L50D-C változatok ultragyors SSD és nagy kapacitású, akár 2 TB-os HDD kombinációját, valamint 1 TB-os SSHD-t is támogatnak.

 

Az eszközt úgy alakították ki, hogy a Windows 10 kulcsfunkciói maradéktalanul kihasználhatók legyenek. A hardverelemek egyenletes teljesítményt nyújtanak, a tiszta hangot közvetítő, kettős mikrofonnal ellátott webkamera révén pedig a Cortana funkciói is maradéktalanul kihasználhatók. A segéd egyszerű futtatását egy gyorsbillentyű is segíti. A Cortana nevű segéd intelligens szoftvermegoldásai révén megismeri felhasználóját, segíti a mindennapok megszervezését, figyelmeztet az esetleges forgalmi dugókra, intuitív webes keresést és emlékeztetők beállítását is lehetővé teszi.

A Satellite L sorozatú notebookokat úgy alakították ki, hogy a tiszta hangzást biztosító, a DTS Sound hangzásjavítással ellátott Skullcandy által szabályozott Onkyo hangszórók zenehallgatásra, videózásra, játékra egyaránt kiválóan használhatók legyenek. A felhasználók igényeinek megfelelően a készülékek többféle felbontású kijelzővel is elérhetők. A Satellite L50-C/L50D-C változatok részletgazdag megjelenítést biztosító Full HD vagy HD megjelenítővel választhatók. A Satellite L70-C notebookok pedig – modelltől függően – HD+ vagy Full HD kijelzővel kaphatók.

Az L sorozatú modelleket sokféle csatlakozási lehetőséggel is ellátták. A külső tárolók és egyéb perifériák akár 4 db USB porthoz is csatlakoztathatók, amelyek egy része USB 3.0 szabványú, illetve a Sleep-and-Charge funkciót is támogatja. Mindkét méretű modellt HDMI kimenettel is ellátták, az L50-C változatba szerelt csatlakozó pedig Ultra HD felbontású megjelenítők csatlakoztatására is alkalmas. A vezeték nélküli megjelenítést támogató technológiák révén a készülékekhez vezetékek használata nélkül csatlakoztathatunk megfelelő kijelzőket. Minden modellbe Intel Dual Band Wireless-AC 3160 Wi-Fi + Bluetooth adaptert építettek, amely gyorsabb adatátvitelt, nagyobb átviteli kapacitást, jobb lefedettséget és hosszabb akkumulátor-üzemidőt biztosít.

Az új Satellite L50-C/L50D-C és L70-C modellek 2015 harmadik negyedévében kerülnek az európai piacra.

Toshiba Satellite L50-C, L50D-C, L70-C: