A radikális változás már úton van, de vajon ki ül a volánnál?

forrás: Prím Online, 2015. július 7. 15:55

Október 12. és 15. között lesz az ITU Telecom World 2015, ezúttal Budapesten. Ez egy olyan globális platform, amely a társadalmi és gazdasági fejlődést előremozdító információs és kommunikációs innovációk számára szolgál táptalajul. 

Az információs és kommunikációs szektor radikális átalakulása számos, az egész életünket megváltoztató innovációt hozott magával. Mára olyan újabb és újabb fejlesztések és technológiák megjelenésével kell számolnunk, amelyek régen még science fictionnek tűntek. Big data, mesterséges intelligencia, virtuális valóság, 4d printing, nanotechnológia és így tovább – ezek a technológiák ma már léteznek, és jelentős hatást gyakorolnak gazdaságunk és társadalmunk fejlődésére. 

Az innovációk és terméktesztelések iránti igény egyre erőteljesebbé válásával a KKV-k, startupok és innovátorok az iparág átalakulásának fontos elemeivé válnak, hiszen ők azok, akik gyorsan reagálnak a folyamatos változásokra, a piaci és fogyasztói igényekre és mozgásban tartják az egész digitális gazdaságot. Így a főbb piaci szereplőknek és a kormányzatnak is érdekében áll, hogy aktívan támogassa ezeket a kisvállalkozásokat és innovatív ötleteiket.

Felgyorsítani az innovációt, kihasználni a potenciált, maximalizálni a hatást

Az ITU Telecom World 2015 egy olyan globális platform, amely a társadalmi és gazdasági fejlődést előremozdító információs és kommunikációs innovációk számára szolgál táptalajul. A döntéshozók és az iparágban tevékenykedő szakértők, befektetők, valamint kis-és középvállalkozások találkozási helye, ahol bemutathatják egymásnak az innovatív ötleteiket, megoszthatják egymással a tudásukat és ezáltal felgyorsíthatják a változási folyamatot. Az esemény tehát kiváló alkalmat jelent a magán-és közszférából érkező vezetők számára, hogy elősegítsék az információs és kommunikációs innovációk terjedését a gazdasági növekedés és a társadalmi jólét növelése céljából. A számos networking esemény mellett interaktív fórummegbeszélések keretében nyílik lehetőség a technológiában, szabályozásban, üzleti modellekben, valamint szolgáltatásokban és applikációkban tapasztalható legújabb trendek megvitatására.

 

 

A konferencia kiemelt témái lesznek:

Az ITU Telecom World 2015-öt idén Budapesten rendezik meg október 12. és 15. között.