MicroSD támogatás nélkül érkezhet a Samsung Galaxy Note 5

Czipperer Dia, 2015. július 9. 11:14

Eddig a Galaxy Note modellek háza táján a tárhely bővítés fogalma alapvetőnek számított, azonban most úgy tűnik, a Galaxy Note 5-nél ez már nem vehető ennyire készpénznek.

A legfrissebb szárnyra kapott hírek szerint a Samsung Galaxy Note 5-ös modellje nem támogatja majd a microSD kártyákat, ez tehát egyben azt is jelenti, hogy nem lesz bővíthető a készülék tárhelye.

Ez remélhetőleg azt is eredményezi majd, hogy sokkal ütősebb tárhellyel megáldott mobilt dobhat piacra a Samsung, bár egyelőre erről nem sok mindent lehet tudni. Maga a hír is egyelőre csak pletyka szintjén kezelendő, hiszen még az IFA szakkiállításig sok idő van, és a Samsung nem túl bőbeszédű új phabletjét illetően.

Mindenesetre számos újdonságot tartogat majd az új Samsung óriásmobil. Ha az eddigi híreszteléseket vesszük alapul, akkor a mobil UHD megjelenítőt is kaphat.

Elképzelhető, hogy a dél-koreai gyártó azért döntött úgy, hogy kiiktatja a microSD támogatást, mert egy gyorsabb tárhely technológiára váltanak, az UFS 2.0-ás megoldás mellett teszik le a voksukat, amely 128 gigabájt tárhelyet biztosít a felhasználóknak.

A technológia már év eleje óta készen áll arra, hogy okostelefonokban is alkalmazzák. Ez a megoldás sokkal nagyobb tárhelyet és sebességet kínál: 2,7-szer gyorsabb, mint a hagyományos 8 bites eMMC (5.0) szabvány, melyet jelenleg használnak az okostelefonokban.

 

 

Ezeket már a Samsung is elkezdte tömegesen gyártani, azonban a Galaxy S6 széria modelljeinél még nem találkozhattunk a megoldással. Ezek után nem nehéz kitalálni, hogy mindenki a Galaxy Note 5-nél várja a technológia debütálását.

 

Forrás: Übergizmo.com