26 millió eladott mobil a ZTE háza táján

Czipperer Dia, 2015. július 13. 16:30

A ZTE felfedte idei eladási mutatóit. A számok szerint a vállalat ebben az évben eddig 26 millió okostelefont értékesített.

Jól teljesített a ZTE az idei első félévben. A vállalat adatai szerint eddig több mint 26 millió mobiltelefont adtak el, melyek 39%-a felsőkategóriás telefon volt. A ZTE tavaly a nmezetközi piacokat is jobban célba vette, melyek a jelenlegi számokban is visszaköszönnek.

A ZTE mutatói az elmúlt időszakban növekedésnek indultak. Tavaly óta több mint 50%-kal jobb eladásokat produkált a gyártó, és, mint közölték, csak az Egyesült Államok piacán 41%-os volt a növekedés. Habár, korábban a gyártó kicsit visszafogottabb becsléseket tett az eladásokat illetően: 80 millió helyett 60 milliós célt tűztek ki maguk elé.


A vállalat bejelentése nem sokkal azután történt, hogy a Xiaomi, Kína második számú okostelefon gyártója is felfedte idei eladási mutatóit. A kínai gyártó 2015 első félévében összesen 35 millió okostelefont értékesített. A Huawei pedig szintén ebben az időszakban 50 millió készüléket adott el.

 

Forrás: GSMArena.com; kép: androidheadlines.com