Növekvő profit, csökkenő mobilforgalom a Sonynál

Czipperer Dia, 2015. július 30. 15:35

A Sony közzétette második negyedéves (Q2) pénzügyi eredményeit. Az adatok szerint nőtt a vállalat működési profitja, azonban a telefoneladások terén nem a legjobbak az eredmények.

A Sony Q2-es pénzügyi jelentéséből kiderül, hogy a vállalatnak jelentős növekedést sikerült elérnie profit terén. A jelentés szerint 780 millió dolláros működési profittal zárták ezt az időszakot, amely 39%-os növekedést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest.

A vállalat negyedéves bevétele azonban éves összehasonlításban 0,1%-os csökkenést mutat: összesen 14,5 milliárd dolláros forgalmat értek el.

A legjobb teljesítményt a zenei részlegének sikerült produkálnia, amely 256 millió dolláros profitot generált. Ez éves összehasonlításban 173%-os növekedést mutat.

A kameraérzékelő üzletág szintén jól muzsikált, ezen a fronton 164%-os volt a növekedési ütem, összesen 244 milliós profittal. És végül, de nem utolsósorban a Sony konzol üzletága sem szégyenkezhet. A 350%-os növekedés 157 millió dollárt hozott a vállalatnak.
 


A vállalat szerint legújabb játékkonzoljuk, a Sony PS4 eladási mutatói jobbak, mint a rivális Xbox One-é, ráadásul a konzoleladások növekedésében az is közrejátszott, hogy Kína 14 év után megszüntette a tilalmat, és újra lehet ilyen típusú eszközöket vásárolni az országban. Ez a lépés várhatóan a következő negyedéves adatokra is pozitív hatással lesz.

A vállalat többi részlege azonban nem büszkélkedhet ilyen jó eredményekkel. A Sony Pictures 94 millió dolláros veszteséggel számolhat, valamint a mobil üzletág is gondokkal küzd. Itt a veszteség mértéke 184 millió dollárra rúg: ez 14%-kal rosszabb, mint a tavalyi második negyedévben. Mindezt azonban megváltozhat majd az új zászlóshajó Xperia Z5 modell érkezésével, amely az eddigi hírek szerint ősszel érkezik a piacra.

 

 

Forrás: Übergizmo.com