Papírvékony napelemes töltőt tervezett egy koreai dizájner

Czipperer Dia, 2015. augusztus 17. 10:35

A technológiai fejlődésnek köszönhetően egyre vékonyabbak a különféle vezeték nélküli töltők. Most egy újabb kecses darab kampányol azért, hogy megindulhasson a tömeggyártás.

A Kickstarteren bukkant fel egy vezeték nélküli töltő, melyet Sung Un Chang, egy dél-koreai dizájner alkotott meg. A Yolk Solar Paper névre keresztelt találmány egy papírvékonyságú napelemes mobiltöltő, amely már most túlszárnyalta a kitűzött célt.

Már 17-szer több pénzt sikerült összekalapolnia a találmánynak, összesen 869 987 dollárt: az eredeti terv 50 ezer dollár volt.


A töltő egymáshoz illesztett napelemes cellákból áll, melyek a mágnesnek köszönhetően csatlakoznak egymáshoz. Az egyes paneleknek 5 wattot kell elérniük, hogy egy iPhone 6-ot képesek legyenek tölteni, ehhez összesen kettőre van szükség. További két panel kell ahhoz, hogy egy iPadet is tölteni lehessen vele, vagyis a négypaneles kiszerelésre van szükség.

A vállalat elmondása szerint két óra alatt tölti fel az iPhone 6-ot, ha napos idő van, ha mégsem, akkor mindez öt órát vesz igénybe. Az iPadek esetében 4,5 óra kell a töltéshez, felhős időben pedig kilenc óra.


Chang elmondása szerint az eredeti tervek szerint Kínában gyártották volna az eszközt, de a minőségi kontrol miatt inkább Dél-Korea mellett tették le a voksukat.

Nem ez az első próbálkozása Changnek a napelemes töltők terén. Tavaly, szintén egy Kickstarter kampány keretében a Solarade nevű találmány futott be.

A mostani kétpaneles töltő várhatóan 125 a négypaneles változat pedig 200 dollárba kerül majd, ha sikeresen lezárul a Kickstarter kampány.

 

 

Forrás: Mashable.com