Új néven érkezhetnek a HTC zászlóshajó mobiljai

Czipperer Dia, 2015. augusztus 19. 13:09

A HTC One széria tagjai köztudottan a felsőkategóriás mobilok sorát erősítik. A legfrissebb hírek szerint a vállalat szakíthat a szokványos névadással, és még idénegy új O2 névre keresztelt zászlóshajót dobhat piacra.

A legújabb híresztelések szerint a One M9 modellel lezárulhat a HTC One mobilok korszaka. Egy kínai jelentés szerint O2 névre hallgat majd a vállalt következő csúcsmobilja.

Sokan az M10 névre voksoltak volna, bár elképzelhető, hogy tényleg nem vált nevet a gyártó. Hivatalosan semmi hasonló tervről nem beszéltek, egyelőre csak találgatásokba bocsátkozhatunk.

A kínai jelentés a név mellett a készülék specifikációira is kitért. Ha minden igaz, egy 6 hüvelykes, 490 pixelsűrűségű QHD megjelenítővel megáldott phablet készül a HTC műhelyében, melynek meghajtásáról egy Snapdragon 820-as processzor gondoskodik majd egy Adreno 530-as GPU társaságában. A négymagos lapka különálló Hydra magokból áll.

Zászlóshajó modellhez híven 4 gigabájt RAM és 64, illetve 128 gigabájt tárhely áll rendelkezésre. A főkamera is ütősnek ígérkezik a maga 20,7 megapixeles telejítményével, viszont az előlapi kamera „csak” 5 megapixeles.

Csúcsmobilhoz combos aksi is dukál, ha minden igaz, egy 3500 mAh-es darab gondoskodik majd az üzemidőről. A vékony kerettel ellátott mobil IP tanúsítvánnyal is rendelkezik, ennek köszönhetően por- és vízálló is.

A jelentés szerint lesz majd egy 5 hüvelykes változat is, amelyet jövő évben dob piacra a gyártó 2K vagy 4K felbontású kijelzővel és egy nyolcmagos 3 GHz körüli Snapdragon 82X processzorral. A nagyobbik kiadás azonban még idén piacra kerülhet.

HTC One M9

 

 

Forrás: Phonearena.com