Mégis túlmelegedik a Snapdragon 820?

Czipperer Dia, 2015. október 28. 11:04

Egy friss jelentés szerint mégsem annyira feddhetetlen a Snapdragon 820, mint amilyennek gondoltuk. A Sammobile szerint az új lapka esetén is jelentkeznek túlemelegedési problémák.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Qualcomm legújabb processzora nem szenved túlmelegedési problémáktól, szemben elődjével, a Snapdragon 810-zel. Most azonban úgy tűnik, mégsem olyan tökéletes minden, ahogy mi gondoltuk.

A legfrissebb pletykák szerint, melyeket a Sammobile szivárogtatott ki, a Snapdragon 820 sem teljesen immunis a túlmelegedésre.

Egy jelentés szerint a Smasung már dolgozik azon, hogy a processzor ezen hibáját javítsa, ugyanis, ahogy arról már mi is beszámoltunk, ez a lapka ketyeghet majd a legújabb Galaxy S7 modellben is, éppen ezért már egy ideje teszteli is a gyártó a chipsetet.
 


A jelentés azt állítja, a Samsung a microprocesszor vezérlőprogramját módosítja majd annak érdekében, hogy a túlmelegedési problémákat kiküszöbölje. Ha pedig ez nem fog működni, akkor a dél-koreai vállalat feltehetően – a Sony Xperia Z5-höz hasonlóan – a készülék hőelvezetésével küszöbölheti ki a problémát.

Mindez kicsit elhamarkodottnak tűnik, hiszen egyelőre még nincsenek olyan tesztek, amelyek valóban igazolnák a túlmelegedés problémáját. Ha pedig mégis fennáll ennek lehetősége, az is elképzelhetőnek tűnik, hogy a Samsumg végül saját Exynos processzora mellett teszi le ismét a voksát. Egyelőre még csak találgatásokba bocsátkozhatunk, kíváncsian várjuk az újabb részleteket.

 

Forrás: GSMArena.com