Hazánkban a gyerekekre vigyázó okoskarkötő

forrás: Prím Online, 2015. november 16. 09:00

Magyarországon is megvásárolható a KizON, a világ első okoskarkötője, amely a legkisebbek és a szülő között tart kapcsolatot.

A kimondottan óvodás és általános iskolás korú gyermekek számára kifejlesztett okoskarkötő, a KizON, maely már hazánkban is elérhető, valós idejű helyi információkkal szolgál a szülőknek, akik az eszköz segítségével okostelefonjukon követhetik nyomon gyermeküket és kapcsolatba is léphetnek vele.

Azon túl, hogy egy alkalmazás segítségével valós idejű információt nyújt a KizON arról, hogy viselője merre jár, közvetlen kommunikációt is kínál a hívás gombnak köszönhetően. Viselője ezzel tárcsázhat egy beállított telefonszámot, illetve fogadhatja a bejövő hívást.
 



Ha a gyermek nem nyomja meg a gombot, amikor a szülő tárcsázza, a hívó félnek az eszköz automatikusan a környezet zaját kezdi közvetíteni. Így az apa, vagy anya bármikor meggyőződhet arról, hogy csemetéje nincsen bajban. Az akkumulátora 36 órás működési időt biztosít, és amikor a töltöttség 20 százalék alá csökken, a készülék szöveges üzenetet és hangos emlékeztetőt küld a szülőnek és az okoskarkötő viselőjének.