Bluetooth-os ledprojektorokat mutatott be az LG

Kütyü Magazin, 2015. december 10. 09:30

Az LG újabb modellek bemutatásával bővíti Minibeam termékcsaládját a 2016-os CES-en. A projektorok karcsúbb dizájnnal és Bluetooth-kapcsolattal érkeznek.

Az LG bejelentette legújabb, LED-es Bluetooth kapcsolattal működő modelljeit. Az Minibeam projektorpaletta mindhárom új tagja (PH550, PW1000 és PW1500 modellek) Bluetooth- és wifi-kapcsolattal is rendelkezik, ami páratlan szabadságot és felhasználói élményt nyújt. A korábbi Minibeam projektorok egykezes hordozhatóságának továbbfejlesztéseként az új, 2016-os modellek még karcsúbbak lettek, így könnyebben és kényelmesebben szállíthatók.

Az új, LG PH550 készülék a projektorok közül elsőként mindenféle kábel nélkül képes működni, köszönhetően a tripla vezeték nélküli kapcsolatnak. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók okostelefonjuk vagy tabletjük tartalmát wifin keresztül oszthatják meg a projektorral, ami Bluetooth segítségével kapcsolódik a hangszórókhoz, ráadásul a konnektorból kihúzva akár 2,5 órán üzemelhet saját, beépített akkumulátoráról. A piacon kapható projektorok közül egyetlen más versenytárs sem kínálja az összekapcsolhatóság és a szabadság ilyen magas szintjét. Az A4-es papírlap felénél is kisebb méretű modell 550 lumenes fényereje a legnagyobbnak számít az LG akkumulátoros projektorai között.

 


A CES 2016 innovációs díját elnyerő, sokoldalú PF1000U projektor egyedülálló tulajdonsága, hogy mindössze 38 cm-es távolságból képes 254 cm-es (100 colos) képet vetíteni a falra vagy vetítővászonra. A felhasználóknak így nem kell többé azzal törődniük, hogy nagy helyet szabadítsanak fel a projektor számára, vagy azon aggódniuk, nehogy belesétáljanak a vetítésbe.

Az ultrarövid vetítési távolságú (ultra short throw - UST) konkurens modellhez képest negyedakkora méretű és ötödakkora tömegű PF1000U a világ első olyan UST projektora, amelynek tömege nem éri el a 2 kilogrammot. Kis mérete ellenére a full HD felbontású készülék lenyűgöző, 1000 lumenes fényerőt produkál, miközben a versenytársakhoz képest csak harmadannyi energiát fogyaszt, öko-üzemmódban pedig ultra alacsony, mindössze 21dB a zajkibocsátása. Ezek a tulajdonságai teszik a PF1000U projektort a világ legfejlettebb UST projektorává.

Az új PW1500 modell a Minibeam-sorozat tagjai közül a legnagyobb, 1500 lumenes fényerővel bír. Legyen szó prezentációról vagy mozi-minőségű filmvetítésről, ez a projektor minden célra tökéletes, ideális választás azok számára, akik sokféle tartalom iránt érdeklődnek. Az 1000 lumenes PW1000 projektor a Minibeam PW1500 összes nagyszerű funkcióját tudja, sokkal versenyképesebb áron.

 


Az LG új Minibeam modelljeit – amelyek 2016 első negyedében érkeznek a legfontosabb európai piacokra és az Egyesült Államokba – a 2016-os CES-en, január 6-9. között, Las Vegasban mutatják be.