Converged HX sorozatú készülékeket mutatott be a Lenovo

Kütyü Magazin, 2015. december 10. 13:25

A Lenovo Las Vegasban, a Gartner Data Center Conference rendezvényen mutatta be új Lenovo Converged HX sorozatú készülékeit Nutanix Acropolis és Prism szoftverrel. Az eszközöket úgy tervezték, hogy leegyszerűsítsék az infrastruktúrát és csökkentsék a költségeket.

A Lenovo új hiperkonvergens eszközöket mutatott be. A vállalat új modelljei minden virtuális alkalmazáshoz ideálisnak bizonyulnak. Nem csupán a költségeket csökkentik a Converged HX sorozatú modellek, hanem a szerver platform megbízhatóságát is javítják.

A mai adatközpontok a szerverek, operációs rendszerek, tárolóeszközök és hypervisorok több generációjával rendelkeznek. Az informatikai vezetőknek bonyolult feladatot jelent a régebbi hardverek és szoftverek felügyelete. A következő generációs, hiperkonvergens eszközök alkalmazása számottevően csökkentheti ezt a komplexitást, jelentős hozzáadott értéket eredményezve, hihetetlenül rövid idő alatt.

A Nutanix szoftvere által működtetett hiperkonvergens megoldások az IDC szerint akár 60 százalékkal is csökkenthetik az IT-infrastruktúra teljes birtoklási költségét. A Lenovo Converged HX szériájú készülékeitől hasonló költségmegtakarítás és üzleti érték várható a világszínvonalú Lenovo szerverek és a Nutanix web-scale szoftverek kombinálásának köszönhetően.

Három modell lesz elérhető, amelyek az egyedi igényekhez igazíthatók: 


Az egyszerűen telepíthető, a feldolgozást, a tárolást és a felügyeletet egy csomópontban megvalósító Lenovo Converged HX sorozat lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egyszerűsítsék az adatközponti infrastruktúrát és az erőforráskészletet a hatékonyabb kihasználás érdekében. A mindössze három csomóponttal indítható HX sorozat az igények növekedésével széles határok között méretezhető. Annak érdekében, hogy az ügyfelek felépíthessék, méretezhessék és telepíthessék a következő generációs infrastruktúrát, a Lenovo és a Nutanix egyedi értékesítési és támogatási tanácsadást nyújt.