Saját önvezető autót gyárthat a Samsung

Czipperer Dia, 2015. december 11. 11:15

A Samsung szerdán jelentette be a hírt, miszerint egy csapatot állít össze, akik egy autóalkatrész üzletágat fejlesztenének. Ez tehát azt jelenti, hogy a dél-koreai gyártó is az önvezető technológia felé fordítja figyelmét.

Kwon Oh-hyun, a Samsung alelnöke, aki már régóta menedzseli a vállalat elektronikai alkatrész üzlegágát, egy új csapatot állít össze. A részleg elektromos autóalkatrészeket gyártana. A bejelentés azután érkezett, hogy a vállalatra egyre nagyobb nyomás nehezedik azáltal, hogy a telefoneladások nem hozták meg a várt sikert, így a profit is csökkent.

Több technológiai gyártó is úgy döntött az elmúlt években, hogy az autóipar felé fordítja figyelmét, és autógyártókkal együttműködve dolgoznak különféle technológiákon. A Google például már hat éve teszteli önvezető autóit, és az Apple is már csatlakozott a sorba. A cupertinói vállalat autógyártóknak fejlesztett szoftvert CarPlay néven, amely lehetővé teszi a vezetőknek, hogy egy iPhone-nal kezeljék a járműben található rendszert.

Szerdán a The Wall Street Journal számolt be arról, hogy a kínai keresőóriás, a Baidu önvezető autója is sikeres teszten van túl. A vállalat már három éve fejkleszti a járművet, az átalakított BMW 3-as modellt.

A Samsung háza táján azonban mindedddig nem hallottunk hasonlót. A 90-es években volt saját autógyártó üzletáguk, még Lee Kun-hee vezetése alatt, aki lelkes sportautó rajongó volt. De ez a részleg csődbe ment az 1997-es ázsiai pénzügyi válság idején.

Más Samsung cégek is érdeklődnek az autógyártás iránt. A Samsung SDI például lithium-ion akkumulátorokat fejleszt elektormos autógyártók számára, a Samsung Electro-Mechanics, az elektronikus alkatrészeket fejlesztő részleg tavaly pedig úgy nyilatkozott, hogy elindítanák egy autóalkatrészeket gyártó üzletágat.

 

Forrás: Mashable.com