Felsőkategóriás monitorok az LG műhelyéből

Czipperer Dia, 2015. december 16. 11:40

Az LG bejelentette legújabb, felsőkategóriás monitorjait. Az eszközök között UltraWide és UHD modellek is lapulnak.

Piacra dobta az LG új UltraWide (ultraszéles) monitorjait, az UC98, az UC88 és az UM88-as modellt. Az első kettő ívelt kialakítású modell, míg a harmadik tag egy lapos típus.

Mindhárom készülék IPS kijelzőtechnológiával felvértezve és multitasking támogatással érkezik. Szintén jó hír, hogy a modelleket QHD (3440 x 1440) felbontással áldotta meg a gyártó, az UC98 és az UM88-as monitor pedig Thunderbolt 2 támogatást is kapott.

Az UC88 29 és 34 hüvelykes kiszerelésben is kapható lesz, és támogatja az AMD FreeSync technológiáját. A modellt elsősorban a nagy játékosoknak szánja az LG.

 

 

Az UltraWide modelleken kívül Ultra HD 4K példányokkal is készült az LG. Két új készülékkel bővült a sor, méghozzá az UD88 és az UD68-as monitorokkal. Mindegyik eszköz a nagyobb felbontás mellett USB Type-C támogatással érkezik.  

Az UD88-as modell továbbá a népszerű Rec. 709 és az SMPTE-C sztenderdeket is támogatja. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan beállítsák a kijelző képét az adott, képernyőn futó tartalomhoz igazítva.

Sajnos a készülékek elérhetőségéről és áráról sem beszélt a gyártó, további részletek várhatóan jövő év januárjában a CES-en (Consumer Electronic Show) derülnek majd ki.

 

Forrás: Übergizmo.com