High-end hangminőséget nyújtó TONE Platinum fülhallgató zenerajongóknak

Kütyü Magazin, 2016. február 16. 11:06

Páratlan külsővel, prémium tudással, maximális kényelemmel és akkumulátor-élettartammal érkezik a hifi hangzást nyújtó új, vezeték nélküli fülhallgató.

Az LG Barcelonában, a február 22-25. között tartott Mobile World Congress szakkiállításon mutatja be a Bluetooth-headset TONE termékcsaládjának legújabb, legmagasabb kategóriás tagját. Azon túl, hogy remekül mutat, az új TONE Platinum páratlanul kifinomult stílust képvisel és kiváló hangminőséget is nyújt, utóbbit a Harman Kardonnal kötött partnerségnek köszönhetően.

Azt, hogy a legújabb TONE Platinumot a profiknak és a legelkötelezettebb zenerajongóknak tervezték, mi sem bizonyítja jobban, hogy az eszköz kiérdemelte a Harman Kardon platina fokozatát. A lehető legkisebb torzítást ennél a modellnél az garantálja, hogy az LG a hangmodulnál az általában a high-end vezetékes fejhallgatóknál ismert Balanced Armature kialakítást alkalmazta. A készülék alumíniumból készült háza a méginkább kifinomult hangzást szolgálja.

A TONE Platinum az aptX HD audiokodeket használja a Bluetooth-adatátvitel során, amivel úgy ér el CD-minőségű hangzást, hogy hűen visszaadja a teljes hang-sávszélességet, illetve azzal minimalizálja a késleltetést, hogy jelentősen csökkenti a bitrátát a hangminőség romlása nélkül.

Ezt a prémium fejhallgatót használva még a legzajosabb környezetben is tisztább lesz a telefonhívások hangminősége, a zajszűrésről ugyanis a készülék dupla mikrofonja gondoskodik.

A kecses alumínium-borítás prémium külsőt kölcsönöz a TONE Platinumnak, ergonomikus kialakítása révén pedig akár órákon át kényelmesen viselhető. Szintén a minél kényelmesebb használatot szolgálja, hogy hangutasításokkal (Voice Command) is lehet a bejövő hívásokat kezelni, míg a Tone & Talk alkalmazást úgy fejlesztették tovább, hogy immár támogatja a hangjegyzet (Voice Memo) és a Find Me funkciókat bármely, 4.1 vagy fejlettebb Android operációs rendszert futtató okostelefon esetében.

„Az LG TONE Platinum ékes bizonyítéka azon innovatív technológiáknak, amelyeknek célja, hogy prémium hangminőséget nyújtsanak olyan köntösben, ami vásárlók millióit győzi meg” – mondta Michael Park, az LG Electronics innovatív személyi eszközök üzletágának alelnöke. „Az LG TONE termékcsaládja felülmúlhatatlannak számít a Bluetooth-világban, amely egyben kulcsfontosságú növekedési területet jelent mobilüzletágunk számára” – tette hozzá Park.

„Izgalmas dolog volt együttműködni az LG-vel az LG TONE Platinum kifejlesztésén” – mondta Michael Mauser, a Harman életstílus üzletágának elnöke. „A Harman Kardon több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a prémium audió- és az úttörő hangtechnológiák megalkotása terén. Amikor egy olyan termék viseli a Harman Kardon nevet, mint az LG TONE Platinum, az azt bizonyítja, hogy az eszköz kategóriájának legjobb hangminőségét produkálja, kiemelkedő dizájn mellett” – fogalmazott Mauser.

Az LG tervei szerint márciusban kezdi a TONE Platinum értékesítését az USA-ban, majd a legfontosabb ázsiai, európai és latin-amerikai piacokra érkezik meg a termék. A barcelonai Mobile World Congress látogatóit az LG standja is várja február 22-25. között, ahol a TONE Platinum is megtekinthető.