Világszerte már több mint egymillióan használnak ívelt Samsung monitort

Kütyü Magazin, 2016. április 13. 11:02

A Samsung Electronics bejelentette, hogy az első ívelt monitorjának bemutatása óta világszerte már több mint 1 millió ilyen típusú készüléket értékesített. A globális kijelzőgyártó az első ívelt LED-monitorját, a 27 hüvelykes, 4000 mm-es görbületi sugárral rendelkező SD590C modellt 2014 szeptemberében mutatta be, és termékvonalát azóta számos modellel bővítette. Ennek eredményeként jelenleg a világon eladott összes ívelt monitor 85 százalékát a Samsung értékesíti.

A Samsung ívelt monitorjait az emberi szem természetes formájának figyelembevételével alakították ki: a középpont és a szélek közötti nézési távolság egységes, ami a hosszútávú használat közben is kényelmesebb és valósághűbb vizuális élményt eredményez. A kimondottan széles látószögű és nagyobb kontrasztarányú ívelt monitorok egyaránt ideálisak a játékokat, valamint az otthoni szórakozást kedvelő, élethű és zavartalan képminőséget kereső felhasználók számára is. A Samsung maradéktalanul kielégíti mindkét közönség egyre növekvő keresletét (akik közül sokan több monitort is használnak játék vagy tartalom-megtekintés közben).

„Az első ívelt monitorjaink 2014-es forgalomba hozatala óta ez a technológia a játékosok és a szórakozást keresők igényeinek megfelelően továbbfejlődött és ipari szabvánnyá vált” – mondta el Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – „Igyekszünk megfelelni az ívelt monitorok népszerűségének növekedéséből származó kihívásoknak, amelyek a kijelzőink formájának és képességeinek továbbfejlesztésére ösztönöznek minket, hogy új szintre emelhessük a nézők elkötelezettségét és kényelmét. Örömünkre szolgál, hogy az eladott ívelt monitorjaink száma elérte az 1 milliót, de nem állunk itt meg, a következő években újfajta ívelt technológiai innovációkat is szeretnénk bevezetni.”

A Samsung ívelt monitorok kialakításának tökéletesítése során minden modell egyre nagyobb görbületi ívet kap, miközben az egyenletesen sima és elegáns megjelenés is megmarad. 2015 januárjában a Samsung forgalomba hozta második ívelt monitorját, a 34 hüvelykes, 3000 mm-es görbületi sugárral rendelkező SE790C-t. A vállalat ívelt kínálatának legújabb darabja, a CF591 (27 hüvelykes modell) és a CF390 (23,5 és 27 hüvelykes modell) az iparágban vezetőnek számító 1800 mm-es görbületi sugárral kitágítja a vizuális lehetőségeket.