Megérkezett a Huawei legújabb üdvöskéje a a P9 Lite személyében

Kütyü Magazin, 2016. május 4. 13:51

A Huawei bemutatta legújabb okostelefonját, a P9 Lite-ot, amely az április elején megjelent prémium készülék, a P9 középkategóriás verziója. A P9 Lite izgalmas kamera funkciókkal és remek hangminőséggel érkezik.

Magyarországon a Huawei kiskereskedelmi partnereinél május második felétől lesz elérhető generikus dual SIM-es verzióban 89 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron, szürke, fehér és arany színekben. A P9 Lite a szolgáltatóknál single SIM-es (egy SIM-es) változatban lesz kapható: a Telekomnál várhatóan 2016 május végétől fehér és szürke színekben, a Vodafone-nál és a Telenornál pedig júniustól, szürkében.

A P9 Lite-ot a Huawei a fiatalok számára fejlesztette ki, akik igen gyakran használják fotózásra vagy zenehallgatásra a telefonjukat. A készülék tervezésekor ezért a Huawei nagy hangsúlyt fektetett a kamerára és a telefon audió képességeire, amelyek a P sorozat előző Lite tagjánál, a P8 Lite-nál is igen nagy sikert arattak a felhasználók körében. 

A P9 Lite hátlapi kamerája 13 megapixeles, f/2.0 rekeszértékkel valamint 5P lencsével szerelte fel a gyártó, így kedvezőtlen fényviszonyok között is jó képeket készít. A telefon kiváló hangzását a HiSilicon Hi6402 audio DSP-nek köszönheti, amelynek segítségével a mély hangok, a hangerő és a hangminőség is jobb, mint az előző generációs termékben.

A P9 Lite 5,2 inches FullHD képernyővel és igen vékony, 2,02 mm-es kijelző körüli kerettel érkezik, így a képernyő-készüléktest arány 76,4 százalékos. A P9 Lite karcsú, vastagsága mindössze 7,5 mm. 

A P9 Lite-ot 3000 mAh-s akkumulátor és a Huawei saját fejlesztésű Kirin 650-es nyolcmagos chipsetje működteti. A készülék 2GB RAM és 16GB ROM tárhellyel rendelkezik, 128GB-os microSD kártyával bővíthető. A P9 Lite-ra emellett precíz és biztonságos ujjlenyomat olvasó is került.

Videó a termékről: