Az LG új projektorral bővíti Minibeam termékcsaládját

Kütyü Magazin, 2016. augusztus 18. 16:17

Az LG Electronics (LG) 2008 óta számít piacvezetőnek a LED projektorok területén, és most két új modellel, a továbbfejlesztett PH450U projektorral, valamint a még könnyebben hordozható, extra kisméretű PH150G készülékkel bővíti Minibeam termékcsaládját. 

Az ultrarövid vetítési távolságú (ultra short throw — UST) PH450U modell a kategória versenytárs készülékeire jellemző magas ár és komplikált működtetés nélkül kínál valódi moziélményt akár otthon, akár az irodában. Azzal, hogy mindössze 33 cm-es távolságból képes 80 colos, HD felbontású (1280 x 720), éles képet vetíteni, a PH450U azok számára is elhozza az UST projektorok előnyeit, akik igencsak helyszűkében vannak.

Mivel ez a készülék úgy is használható, hogy az elülső oldalára állítjuk fel, bármely vízszintes és sima felület — azaz akár egy asztallap vagy a padló — is szolgálhat vetítővászonként. A 2,5 órás működtetésre elegendő energiát szolgáltató, beépített akkumulátora révén pedig az aprócska projektor arra is tökéletes megoldás, ha az elektromos hálózattól távol akarunk mozizni.

A projektorhoz a médiatartalmakat egy MHL-képes HDMI-csatlakozón, vagy USB-n lehet eljuttatni. A PH450U LED fényforrásának élettartama akár 30 000 óra lehet, vagyis a vevők tíz éven át élvezhetik a projektor által nyújtott magas kontrasztot (100 000:1) és az életteli színeket. Sőt, a maga 450 lumenes fényerejével — ami több mint négyszerese annak, amire a legközelebbi versenytárs készülék képes — a PH450U a jelenleg elérhető eszközök között a legnagyobb fényerejű, akkumulátoros UST projektornak számít.

Az LG másik újdonsága, a PH150G projektor ugyanazt a kompakt és karcsú dizájnt kínálja, mint a Minibeam-család más tagjai, ám feleakkora méret (115 x 115 x 44,5 mm) és tömeg (450 g) mellett, mint a PH450U. 

Mind a PH150G, mind pedig PH450U közös jellemzője az ún. tripla vezeték nélküli kapcsolat. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók okostelefonjuk, tabletjük vagy számítógépük tartalmát wifin keresztül oszthatják meg a projektorokkal, amelyek szintén vezeték nélkül kapcsolódhatnak a hangrendszerekhez, továbbá a beépített akkumulátornak köszönhetően a konnektortól is bátran eltávolodhatunk. E tulajdonságoknak, vagyis a tartós, újratölthető akkumulátornak, a wifis képátvitelnek és a Bluetooth-kompatibilitásnak köszönhetően az LG Minibeam projektorok páratlan szabadságot nyújtanak a felhasználóknak, hordozható formában.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy e két új készülék bejelentésével egészíthetjük ki az LG Minibeam termékcsaládját” — mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „Mindkét továbbfejlesztett projektorunk kiválóan szemlélteti az LG technológiai innovációban betöltött szerepét, továbbá azzal, hogy ezek a készülékek maximális kényelmet, hordozhatóságot és használhatóságot kínálnak a vásárlóknak, segítenek megerősíteni piacvezető pozíciónkat.”

A PH450U forgalmazása szeptemberben indul Európában és Észak-Amerikában, míg a PH150G-t először az észak-amerikai, európai és ázsiai célországokban dobják piacra.