Élmény a játékban és a munkában

Kütyü Magazin, 2016. szeptember 5. 09:32

A kiállításon debütál a világ legnagyobb 21:9-es UltraWide monitora és az első 144 Hz-es IPS UltraWide gamer monitor.

A 21:9-es képarányú monitorok szegmensében három éve piacvezető LG Electronics (LG) két új 21:9-es UltraWide monitort mutat be a berlini IFA közönségének. Nagy betekintési szög, élénk, dinamikus színek és könnyű kezelhetőség — ezek jellemzik a most debütáló 38 hüvelykes ívelt UltraWide (38UC99-es modell) és a 144Hz-es ívelt gamer monitort (34UC79G modell). A két készülékben mindazok a tulajdonságok egyesülnek, amelyek az LG monitorait az elmúlt években világszerte ismertté és közkedveltté tették.

A világ legnagyobb képátlójú 21:9 arányú UltraWide monitora, a hatalmas, 38 hüvelykes 38UC99-es modell kiválóan alkalmas minden olyan feladatra, amelyben az apró részletek fontos szerepet kapnak. Az In-Plain-Switch megoldással fejlesztett monitor QHD+ (3840 x 1600) felbontásával és az RGB skála 99 százalékát lefedő széles színtartományával a legjobb választás azoknak, akiknek a vizuális teljesítmény fontos kritérium. A csúcsmonitor kristálytiszta, magával ragadó képet ad, így — különleges kényelmi megoldásaival kiegészülve — tökéletes munkaeszközzé válik a grafikai tervezés, a hatalmas adatbázisok kezelése vagy éppen multitasking során.  

Kézre álló megoldások munkához és kikapcsolódáshoz is 

Ez az első olyan UltraWide monitor, amellyel USB Type-C porton keresztül lehet adatokat és tartalmakat megosztani. Sőt, e korszerű megoldás segítségével egyidejűleg okostelefonunk vagy laptopunk akkumulátorát is fel tudjuk tölteni, és mindehhez csupán egyetlen kódot kell használnunk. A monitor USB 3.0 Quick Charge funkcióval is rendelkezik, így a képernyő beállításához elég néhány gyors kattintás, az Onscreen Control és My Display Preset megoldások pedig kedvenc színbeállításaink eltárolásában segítenek.  

A 38UC99 nemcsak a munkát, de a kikapcsolódást is élvezetesebbé teszi. Két, 10 wattos beépített Bluetooth-képes hangszórója tónusokban gazdag zenei élményt, a 85 Hz-es tartományban pedig igazi telt basszust ad. Az egy milliszekundumos válaszidejű Motion Blur Reduction technológia kitűnően kezeli a gyors képváltások esetén előforduló elmosódásokat, így a 38UC99 monitoron a számítógépes játékok képei is élesebbek.

Gaming új fokozatban

A 34UC79G a világ első 144Hz-es 21:9-es képarányú ívelt UltraWide gamer monitora. Erőssége az elképesztően rövid válaszadási idő és a szintén egy milliszekundumos válaszidejű Motion Blur Reduction technológiának köszönhető éles kép. A monitor folyamatos, szakadásmentes képet ad, az IPS panelek pedig pontos, torzításmentes, élethű színeket közvetítenek, bármilyen szögből is nézzük a képernyőt. Fekete szín stabilizátorával és Dynamic Action Sync megoldásával a gamerek legmagasabb elvárásainak is megfelel. A stabilizátor a legmélyebb fekete tónusokról is jól látható, tiszta képet ad, így a klasszikus First-Person-Shooting játékok sötét rejtekhelyeken megbújó karakterei sem maradnak észrevétlenek, a Dynamic Action Sync technológiának köszönhetően pedig a legmozgalmasabb játékban sem késnek a képek és tökéletesen zavartalan az élmény. Mindezt az AMD FreeSync megoldás teszi teljessé, amely a szakadásmentes, dinamikus képfolyamért felel.   

Hogy a játék még élvezetesebb legyen, a fejlesztők egy célkeresztet is beépítettek a monitorba, amivel a gamerek még pontosabban célozhatnak, az egér-zsinór-vezető pedig mindehhez kényelmes, szabad mozgást biztosít a kéznek. A 34UC79G-es modell 21:9-es ívelt képernyőjével, magával ragadó látványvilá-gával azonban nemcsak az FPS, de az RTS és a massive-multiplayer (MMORPG) játékosok számára is felejthetetlen élményt nyújt. Az élmény elmélyítésében a látványon túl néhány praktikus dizájnmegoldás is segít: az állítható magasságú 34UC79G monitor könnyedén és stabilan illeszkedik bármilyen játékállomásba, a zsinórvezetőnek köszönhetően pedig eltűnnek a kusza drótok az asztalról.

„Az okostelefonoknak és tableteknek köszönhetően a fogyasztók többsége ma már sem munka, sem játék közben nincs helyhez kötve, ezért különösen fontos, hogy ha mégis képernyő elé ül, az eszköz valódi kényelmet és különleges élményt nyújtson számára” — mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „Azért vagyunk vezető márka a 21:9-es monitorok piacán, mert mi voltunk az elsők, akik felismerték, hogy mind a munkavégzési szokások mind a számítógépes játékok rajongóinak elvárásai megváltoztak. Mi mindig ezekhez a változásokhoz alkalmazkodva fejlesztjük új termékeinket.”  

Az IFA 2016 kiállításon az LG standjának (Hall 18, Messe Berlin) látogatói személyesen is kipróbálhatják a vállalat legújabb UltraWide monitorjait.