LUMIX FZ2000 fényképezőgép, amely zászlóshajó a hibrid bridge kategóriában

Kütyü Magazin, 2016. szeptember 21. 09:59

A Panasonic LUMIX bridge fényképezőgépe, a DMC FZ2000-es modell, 20x-os optikai zoomot biztosító objektívvel, 1,0 hüvelykes MOS-érzékelővel, MOV/MP4 formátumú, korlátlan 4K videórögzítést kínál. 

Ezek a tulajdonságok a LUMIX FZ2000 modellt messze a hagyományos kompakt fényképezőgép fölé emelik, hiszen rendkívül hatékony fotózást és kitűnő videórögzítést tesz lehetővé. A LUMIX FZ2000 tökéletes készülék mind a félprofi videósoknak, mind pedig a hobbifotósoknak, hiszen kompakt mérete ellenére mindkét csoportnak professzionális képfelvételi funkciókat kínál.

Az új LEICA DC VARIO-ELMARIT fotó/videói hibrid objektívvel felszerelve

A LUMIX FZ2000 modellbe a legújabb fejlesztésű LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívrendszer került, amely 20x-os optikai zoomot (35 mm-es egyenértékre átszámítva: 24-480 mm) és F2,8-4,5 fényerőt biztosít. A 16 lencsét 11 csoportban tartalmazó objektívrendszer kimagasló optikai teljesítményt kínál minimális szellemképpel és elmosódással, miközben a professzionális videókamerákból ismert tartórúd mechanizmus is megjelenik ebben a készülékben. 

A belső zoomszerkezettel együtt a tartórúd kiváló tömegközépponti stabilitást eredményez a könnyed és stabil zoomoláshoz, így a kép elmosódása lényegesen – hozzávetőleg 80 százalékkal – kisebb az ezt megelőző LUMIX FZ1000 modellhez képest. 

A LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív kilencrészes blendét tartalmaz, melyekkel lágy és lekerekített élesítést valósít meg. Ezzel hihetetlenül könnyen igazodik a készülék a fényerősségben beállt hirtelen változásokhoz, melyet a professzionális videókarmerákban is használt galvanométer alkalmazása tesz lehetővé.

 

 

 

A kompakt kamera kiváló videóminősége eléri a professzionális készülékek szintjét 

A LUMIX FZ2000 kitűnő videórögzítési teljesítményt nyújt – ezt még egyetlen bridge fényképezőgépnek sem sikerült elérnie. Ez a fényképezőgép 4K videórögzítésre képes (Cinema 4K: 4096x2160 / 24 fps és QFHD 4K: 3840x2160 / akár 30 fps) MOV/MP4 formátumban, és full-HD videót vesz fel ultramagas, 200 Mbps (ALL-Intra) vagy 100 Mbps (IPB) átviteli sebesség mellett.

A felhasználók szabadon választhatnak MOV, MP4, AVCHD Progressive és AVCHD formátumok között, különböző képkockasebességek mellett – a használatnak megfelelően. A profi felhasználók számára a rendszer frekvenciája rugalmasan átállítható 59,94Hz (23,98Hz) / 50,00Hz / 24,00Hz értékekre. A LUMIX FZ2000 opcionális HDMI-kábelen keresztül valós idejű képátvitelt tesz lehetővé külső monitorra/felvevő egységre – a videórögzítéssel egyidejűleg.  Az egyedülálló videófelvétel mellett a LUMIX FZ2000 olyan professzionális funkciókkal is rendelkezik, mint a Dolly Zoom, VFR (állítható képkockasebesség), gyorsított felvétel és Stop Motion animáció.

A filmipari igényekre reagálva a Panasonic térítés ellenében szoftverfrissítési szolgáltatást nyújt a LUMIX FZ2000 modellhez, így a készülék V-Log L videófelvételt is lehetővé tesz.

Örökítse meg a felejthetetlen pillanatokat kitűnő képminőségben 

A LUMIX FZ2000 készülékben egy 1,0 hüvelykes nagy érzékenységű MOS képérzékelő kap helyet, amely 20,1 megapixeles, nagy felbontású kép rögzítésére ad lehetőséget. A nagyméretű MOS képérzékelővel javul az S/N-arány, mely a zaj nagymértékű csökkenését eredményezi, még ISO 12800 fényképezés esetén is.

A LUMIX FZ2000 ultranagy, 0,09 másodperces sebességű AF-fel rendelkezik, és nagy sebességű, 12 fps (AFS) / 7 fps (AFC) sorozatfelvételre képes, mellyel akár 100 (JPEG) / 30 (RAW) fókuszált fényképet is készíthet gyorsan mozgó célpontokról.

A 4K PHOTO funkció segítségével 30 fps sebességgel kaphatja lencsevégre a hirtelen múló pillanatokat – a 4K sorozatfelvétel képkockáiból pedig kiragadhatja a legjobbat és azt fényképként mentheti el. A felhasználók 8 megapixel felbontású képet menthetnek el, amely elegendő az A3-as méretű nyomtatáshoz. A beépített utófókusz (Post Focus) funkcióval minden egyes képkockához külön kiválasztható a fókuszterület a fényképezést követően is, míg a Panasonic új fókuszhalmozási funkciója segítségével a felhasználók több fényképet is készíthetnek ugyanarról a képkockáról más-más rekeszértékkel, majd egyetlen képben egyesíthetik ezeket és kiválaszthatják a fókuszterületet. A fókuszhalmozás különösen makrofényképezés esetén bizonyulhat hasznosnak.

A LUMIX FZ2000 karcsú kialakítást és intuitív kezelést nyújt

A LUMIX FZ2000 OLED LVF (Live View Finder) elektronikus keresővel rendelkezik, amely 2360 képpontos felbontást és 2,18x / 0,74x (35 mm-es egyenértékre átszámítva 4:3) nagyítást tesz lehetővé. Az LVF funkcióhoz alkalmazott OLED nagy válaszsebességet biztosít – a minimális időbeli elmaradás 0,01 másodpercnél is kevesebb, a 10 000:1 nagy kontrasztarány pedig egyedülálló látványt nyújt. Megközelítőleg 20 miliméteres szemtávolság esetén kiváló láthatóságot és a szemüveges felhasználók számára is kényelmes fotózási élményt kínál. 

A LUMIX FZ2000 fényképezőgép a stabil tartás érdekében gondosan kialakított markolattal rendelkezik, amellyel még a hosszú ideig tartó fotózás is kényelmes. Az első/hátsó kettős tárcsarendszer segítségével közvetlenül állítható be a zár- és nyitássebesség, valamint a tárcsák, gombok, karok és kapcsolók optimális elrendezése intuitív kezelést biztosít a fényképezés és videózás kényelme érdekében.

A kezelés még könnyebben elsajátítható a nagyméretű, 7,6 cm átmérőjű, megközelítőleg 1040 képpontos hátsó, változtatható szögű érintőképernyővel, amely közel 100 százalékos látószöget biztosít alacsonyan vagy magasan történő fotózáshoz is.

 

 

 

További izgalmas funkciók tárháza 

Számos opcionális professzionális kiegészítő kapható, köztük külső vaku (DMW-FL580L, DMW-FL360L, DMW-FL200L), sztereó puskamikrofon (DMW-MS2), LED videómegvilágítás (VW-LED1), távirányító az exponáláshoz (DMW-RSL1), 67mm-es PL-szűrő (DMW-LPL67) és mikrofonvédő (DMW-LMCH67), amelyekkel még nagyobb teret engedhet kreativitásának.