A Samsung leállította a Galaxy Note7 gyártását és elkezdte készülékváltás programját

Kütyü Magazin, 2016. október 16. 08:34

Mivel a Samsung számára ügyfelei biztonsága a legfontosabb, ezért október 10-én úgy döntött a vállalat, hogy a Galaxy Note7 okostelefonok további cseréjét, illetve értékesítését felfüggesztik, és a készülékek gyártását leállítják. 

A vállalat arra kér minden eredeti vagy kicserélt Note7 tulajdonost, hogy készítsen biztonsági mentést az adatairól, kapcsolja ki a készülékét és ne használja tovább! A készülékváltás programról bővebb információ ezen a linken található.

A Samsung Electronics megerősítette, hogy régió-szerte jelenleg is együtt dolgozik viszonteladóival egy olyan csereprogram kialakításán, amely lehetővé teszi a Galaxy Note7 tulajdonosoknak, hogy Galaxy S7 vagy S7 edge készülékre cseréljék Note7 okostelefonjukat. A programban részt vevő vásárlók az árkülönbözetet visszakapják vagy másik alternatívaként a vételár teljes összegét visszakérhetik, illetve további kompenzációra is számíthatnak.

A csereprogram részletei a Samsung weboldalán, a http://www.samsung.com/hu/note7exchange/ linken olvashatók, illetve az érintett felhasználókkal a gyártó közvetlenül is felveszi a kapcsolatot.

Magyarországon minden Galaxy Note7 tulajdonos az alábbi opciók közül választhat:

David Lowes, a Samsung Electronics Europe marketing vezetője hozzátette: „Ügyfeleink biztonsága elsődleges számunkra, ezért arra kérjük a Note7 felhasználókat, hogy ne használják készüléküket, készítsenek biztonsági másolatot a telefonjukon tárolt adataikról és kapcsolják ki a mobiltelefont. Ezúton is elnézést kérünk minden Galaxy Note7 tulajdonostól, hogy nem tudtuk biztosítani azt a megszokott magas színvonalat, amit a Samsungtól elvártak. Nagyon köszönjük az ügyben tanúsított türelmüket és bocsánatot kérünk az okozott kellemetlenségért. A helyzet megoldásához szükséges lépéseket az illetékes hatóságokkal szorosan együttműködve tesszük meg. Jelenleg elsődlegesen arra koncentrálunk, hogy gyorsan és hatékonyan lecseréljük az összes Galaxy Note7 készüléket, hogy minimalizáljuk a felhasználókat fenyegető veszélyt. Amennyiben bármilyen egyéb kérdés merülne fel, vegyék fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal a 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) telefonszámon és segítünk!”