Magával ragadó hangzásra képes a Sony kisméretű hangprojektora

Kütyü Magazin, 2017. augusztus 29. 11:50

A világ népessége egyre növekvő hányada él nagyvárosokban, a vidékről beköltöző emberek száma folyamatosan növekszik, ezért egyre nehezebb megtalálni a számunkra ideális otthont. 

2016-ban Magyarországon az átlagos lakásméret 84 m2, az átlagosan legnagyobb méretű, 96 m2-es lakások Budapesten és Pest megyében találhatók.

A lakásméretekből adódóan a vásárlók egyre inkább a semleges külsejű, kompakt méretű és egyszerűen kezelhető elektronikai cikkeket keresik. A Sony és a híres angol lakberendező, Cate St. Hill stílustippjeivel otthonosabbá tehetjük mindennapi életterünket, még ha kisebb lakásban is élünk.

Cate St. Hill tanácsai:

  1. Használja ki a holttereket és a nehezen elérhető sarkokat! Minden centiméter számít, ezért helyezze bútorait közvetlenül a falak mellé. Emelje feljebb a polcokat és a tároló egységeket helyezze a falra. Használjon kanapé alól kihúzható, kerekes tárolódobozokat, hogy elkerülje a rendetlenséget.
  2. A világos színű beltéri elemek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy nappalink tágasabbnak tűnjön. Használjon azonos árnyalatokat a kárpiton, így a mennyezet és a padló közötti távolság magasabb érzetet kelt. A könnyített fából készült vagy fehérre festett padlók szintén tágasabb érzetet keltenek.
  3. Otthonosabbá teheti lakását, ha rendszerezi elektronikai termékeit a polcokon, így azok könnyen beolvadhatnak a nappali környezetébe. Ügyeljen rá, hogy ne legyen túl sok elektronikai eszköz egy helyen. A Sony kompakt hangprojektora hangfalként is megállja a helyét, valamint részletgazdag térhatású hangélményt nyújt televíziójának, így nem kell felesleges hangfalakkal és vezetékekkel túlzsúfolni nappaliját. A mélysugárzót a kanapé alá is elrejtheti anélkül, hogy a hangminőséget rontaná.
  4. Dekoráláskor ügyeljen, hogy gondosan kiválasztott, nagyméretű elemekkel díszítse nappaliját, például festményekkel, dohányzóasztalokkal, vagy könyvekkel. A sok kisméretű tárgy túlzsúfolttá teheti a szobát. Válasszon megfelelő méretű szőnyeget, amely befedi a bútorok alatti részeket is.
  5. Pár jól elhelyezett tükör csodákra képes, megfelelő fénybeállítással még tágasabbnak érezhetjük nappalinkat.
  6. Válasszon vékony lábakon álló bútorokat, hiszen az alóluk kilátszó szőnyeg vagy padlórészek nagyobb élettér érzetét keltik. Ha lehetősége van, helyezze televízióját és egyéb elektronikai eszközeit a falra vagy a szekrénybe, ezáltal még több helyet szabadíthat fel.
  7. Engedjen be minél több napfényt otthonába! Ha szeretne picit elrejtőzni a külvilág elől, akkor válasszon világos színű, felhúzható redőnyt, így az önnek megfelelő fényviszonyokat állíthatja be otthonában.
  8. Használjon multifunkciós bútorokat, amelyeket könnyedén félre tehet, ha már nincs rájuk szükség, például lehajtható polcokat vagy kihajtható asztallapokat.

 

„Az otthonok egyre csökkenő mérete a technológia fejlődésére is hatással van. Rengeteg vásárló kifejezetten a kisméretű, többfunkciós termékeket keresi. A HT-MT300 kompakt hangsugárzó remek kiegészítőjévé válhat nappalinknak, hiszen rendkívül kevés helyet foglal és kiváló, moziszerű hangzásra képes. A mélysugárzót könnyedén elrejthetjük a kanapé alá, a televíziója mellé vagy a padlóra állíthatjuk anélkül, hogy romlana a hangminőség” - mondta Rab Sándor, a Sony Magyarország kereskedelmi igazgatója.

„A kompakt hangsugárzó kiemeli a televízióból jövő hangokat, így a felhasználók magával ragadó, virtuális térhangzással élhetik át a filmnézés új élményét. A vezeték nélküli Bluetooth segítségével további eszközökhöz csatlakoztatható, több termékkel párosítva pedig hagyományos hangfalrendszerként is kiválóan működik.”

„A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy életterem folyamatos csökkenésével alkalmazkodnom kell otthonom és bútoraim stílusához. Tanácsaimmal azoknak a családoknak és pároknak szeretnék segítséget nyújtani, akik hozzám hasonlóan szeretnék kisméretű lakásukat még otthonosabbá tenni” – tette hozzá Cate St. Hill.