Újra indul a Nagy Digitális Kaland!

Kütyü Magazin, 2018. március 13. 12:10

Országszerte 36 helyszínen indul újra a Logiscool szervezésében és a Vodafone támogatásával a tavaly első alkalommal megrendezett Nagy Digitális Kaland, mely digitális fejtörőkkel és logikai feladatokkal várja május 11-én a 3-6. osztályos diákokat. Magyarország első digitális csapatversenyére már elindult a jelentkezés, mely egészen április16-ig tart!

A Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa szervezésében és a Vodafone Magyarország által működtetett digitaliscsalad.hu okos magazin támogatásával létrejövő Nagy Digitális Kalandra a szervezők általános iskolás gyermekekből álló csapatok jelentkezését várják – tavaly 23 helyszínen 2000 gyerek vett részt az eseményen. A háromfős, 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatoknak 60 perc áll rendelkezésükre, hogy teljesítsék a digitális világgal, logikus, algoritmikusgondolkodással, illetve az internetbiztonsággal kapcsolatos, játékos küldetést. Idén is LogiRobi, a barátságos űrből érkezett robot tudásának fejlesztése a cél.

A gyermekeknek Wi-Fi képes laptopra vagy tabletre is szükségük lesz az online feladatok teljesítéséhez, az internetet a Vodafone biztosítja 4G képes MiFi eszközeivel. Emellett az országosan, a két kategóriában első 10 legjobb csapat díjat is kap a Vodafone-tól – a díjak közt okos- és digitális eszközök szerepelnek. Emellett a telekommunikációs szolgáltató egy különdíjat is meghirdetett a legjobb, csak lányokból álló csapatnak – a vállalat ugyanis kiemelten fontosnak tartja a lányok bátorítását a technológiai pályák választására. 

A verseny alatt a helyszínen a szülők biztonságos internet oktatásban részesülhetnek.

A Nagy Digitális Kalandra már elindult a jelentkezés. Érdemes minél előbb benevezni, mert hamar betelnek a helyek. A verseny weboldala: nagydigitaliskaland.hu

A Nagy Digitális Kaland 2018. május 11-én, 14:30-kor indul.