A Sony bemutatta legújabb termékeit az idei IFA kiállításon

Kütyü Magazin, 2018. augusztus 30. 19:21

A Sony az idei évben is bemutatta legújabb termékeit és élvonalbeli fejlesztéseit az augusztus 31-én kezdődő berlini IFA szórakoztató elektronika kiállításon.

Augusztus 30-án az IFA hivatalos megnyitója előtt tartott sajtótájékoztatót a Sony, ahol Kenichiro Yoshida, a Sony Corporation elnök-vezérigazgatója mutatta be, hogyan kívánja a vállalat ösztönözni a tartalomgyártók és a végfelhasználók közötti interakciót, valamint a legújabb vállalati irányzatot, amely arra épül, hogy még közelebb vigye a termékeket az emberekhez. “Az általunk gyártott elektronikai termékek létfontosságú, egyfajta összekötő szerepet játszanak a tartalomgyártók és a felhasználók között, hiszen eszközeink nem csak a jobbnál-jobb audio és vizuális élmények megszületésekor vannak jelen, hanem segítenek a felhasználóknak abban, hogy pontosan úgy élvezhessék a tartalmakat, ahogy alkotóik megálmodták. Továbbra is azon dolgozunk, hogy a Hi-Fi audio és a nagy felbontású videotechnológiák segítségével még közelebb hozzuk a “valóságot” felhasználóinkhoz, és valódi értékeket állítsunk elő. A valós idejű szórakoztatás az “az adott pillanat megélésén” és az “életszerűségen” alapul.” Ezután Ichiro Takagi, a Sony otthoni szórakoztató- és hangtermékekért felelős senior ügyvezető alelnöke vette át a szót, aki elmondta: “Legfőbb célunk, hogy termékeink a lehető legjobb kép- és hangminőséggel, maradéktalanul közvetítsék az alkotók szándékait a felhasználók felé, akiknek így páratlan audiovizuális élményekben lehet részük” - majd bemutatta a Sony legújabb televízió és audio termékeit. Végül Mitsuya Kishida, a Sony Mobile Communications Inc. elnöke lépett a színpadra, hogy bemutassa az új Xperia okostelefon modellt. “A Sony Mobile úttörő szerepet játszik az 5G mobilhálózati technológia bevezetésében a telekommunikáció terén. Hisszük, hogy a legnagyobb sikert akkor érhetjük el, ha minden eddiginél szorosabbra fűzzük a kapcsolatot az alkotók és a felhasználók között, hogy a vásárlók úgy élvezhessék kedvenc tartalmaikat, ahogy azokat a tervezőasztalon megálmodták.”

 

Otthoni szórakozás és hang

A Sony bemutatta az 1000X vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató termékcsalád legújabb tagját, a WH-1000XM3-at. Az új modell a piacvezető zajszűrő technológia továbbfejlesztett változatával, az új fejlesztésű QN1 HD zajszűrő processzorral érkezik, amely négyszer erősebb teljesítményre képes, mint elődje. A technológia nem csak a repülőgépek rotorjának mély hangját semlegesíti, de az olyan közép- és magas hangokat is kiszűri, mint az utca nyüzsgése vagy az emberi beszéd. A QN1 HD zajszűrő processzor belső erősítője kiváló hangminőségre képes. A felhasználók kényelmesen elmerülhetnek zenéjükben bárhol, bármikor. A valóban vezeték nélküli fülhallgatók kategóriájában a Sony bemutatta egy másik modelljét is, a WF-SP900 sport fülhallgatót. A víz és porálló WF-SP900 belső memóriával érkezik, így a felhasználók Bluetooth kapcsolattal telefonjukról vagy eszköz nélkül tudnak zenét hallgatni, akár úszás közben is. 

A Signature Series a Sony legkiválóbb hangzású és a legkifinomultabb technológiákat magába foglaló termékcsaládja. A kategória két új terméke a DMP-Z1 digitális lejátszó és az IER-Z1R sztereó fülhallgató, amelyek együttesen, az alkotó szándéka szerint keltik életre a zenét. A tökéletes hangzás érdekében a DMP-Z1 egy nagy kimeneti teljesítményű analóg erősítőt és egy egyedi, független hangrendszert használ. Az IER-Z1R 100 kHz-ig terjedő válaszfrekvenciája páratlan élményt nyújt viselőjének.

A Sony bemutatta az IER-M9 és IER-M7 színpadi fülhallgatókat is, amelyek először az Egyesült Államokban és Ázsiában lesznek elérhetők, ősztől. A két termék azt a hangminőséget, hangszigetelést és stabil illeszkedést biztosítja, amire a művészeknek szükségük van egy élő fellépés közben.

Televízió kategóriában a Sony bejelentette a BRAVIA MASTER Series európai megjelenési dátumát. A szeptemberben induló sorozat célja, hogy a tartalmak az alkotók eredeti szándékát jelenítsék meg a felhasználók előtt. A 4K OLED televíziókhoz tartozó AF9 és a 4K LCD televízókhoz tartozó ZF9 sorozatok X1 Ultimate képprocesszorral érkeznek, amellyel a mostani csúcskategóriás termékek valós idejű feldolgozási sebességénél kétszer gyorsabb teljesítményre képesek. Ez a legjobbat hozza ki a OLED és LCD kijelzők funkcióiból.

A Pixel Contrast Booster-el ellátott AF9 sorozat valósághű fényerővel jeleníti meg a mély fekete színeket is. Merüljön el az egyedi Acoustic Surface Audio+ hangtechnológia kiváló hangminőségébe, amely a képernyő közepén elhelyezkedő hangrezonátorok és a TV Center Speaker Mód segítségével a képernyő közepétől bocsátja ki a hangokat.

A Sony a helyszínen élőben mutatta be a hangvezérléssel működő AV lejátszóit is, amelyek képesek zene lejátszásra, hírek és más információk közlésére, valamint az IoT eszközök (például szobavilágítás) irányítására. 

A bemutatón látható továbbá a WH-1000XM3 vezeték nélküli zajszűrős fejhallgató, a beépített mikrofonoknak köszönhetően hanggal vezérelhető BRAVIA televíziók, az EXTRA BASS sorozathoz tartozó SRS-XB501G okos hangszóró beépített Google Asszisztenssel, valamint az Amazon Alexa kompatibilis HT-ZF9 sound bar. A Sony eddigi legkényelmesebb és legsokszínűbb hangvezérelt eszközei különböző beltéri és kültéri helyzetekben mutatkoznak be.

 

Xperia okostelefonok

A Sony Mobile Communications legújabb zászlóshajója, az Xperia XZ3 bejelentésével folytatja az új generációs Xperia készülékek mérnöki és formatervezési evolúcióját, amelyben a mindkét oldalon hajlított 3D üveg felület és az OLED kijelző tökéletes egységet alkotnak. Az Xperia XZ3 2018. október 5-én válik elérhetővé a kijelölt országokban.

Az Xperia XZ3 okostelefont egy HDR kompatibilis, 6” hüvelykes 18:9 képarányú QHD+ (2880x1440) OLED kijelzővel látták el. A BRAVIA OLED televíziók technológiájának köszönhetően a felhasználók lenyűgözően mély feketéket, élesebb képeket és élénkebb színeket láthatnak a telefon képernyőjén. Az X-Reality for mobile technológia még az SDR tartalmakat is közel nagy dinamikatartományúra javítja, így még az online videók is kiváló minőségben, nagyobb felbontással élvezhetők. Mindemellett a még erősebb elülső hangszórópár és a Dynamic Vibration System rezgési funkció együttesen páratlan szórakozási élményt biztosítanak.

Az XZ3 továbbá egy teljesen új felhasználóbarát kezelőfelülettel, a Side sense funkcióval is bővült, ami mesterséges intelligencia segítségével biztosít könnyű és egyszerű hozzáférést kedvenc alkalmazásainkhoz a képernyőn. Ha készülék bármelyik oldalára kétszer koppintunk, a funkció a felhasználó életstílusának, az aktuális napszak, helyszín és a használat gyakorisága alapján megjósolja, majd egy könnyen elérhető helyen meg is jeleníti a legszükségesebb alkalmazásokat. Az kezelőfelület segítségével könnyedén indíthatók az alkalmazások vagy készíthetők fényképeket, akár egy kézzel is.

Az előlapi kamera helyén a Sony 19,2 effektív megapixeles Motion Eye rendszere foglal helyet. Az új Smart launch funkcióval ezentúl nem lehet lemaradni a váratlan pillanatokról, hiszen vízszintesen tartva a készülék azonnal előkészíti a kamerát a mesterséges intelligenciának köszönhetően. Mindemellett a készülék egy új, rendkívül felhasználóbarát kezelőfelületet is kapott. A 19 megapixeles fő kamerát egy kategóriájában kiemelkedő 13 megapixeles F1.9 előlapi szelfikamera egészíti ki, mellyel az új bokeh és a szépségeffektet használva még gyönyörűbb szelfiket készíthetünk portré módban.

Az Xperia XZ3 zászlóshajó modellt a legújabb Android 9 Pie operációs rendszerrel, egy modern Qualcomm Snapdragon 845 mobil platformmal, víz- és porálló védelemmel, Qi vezeték nélküli töltővel és sok egyéb más funkciókkal látták el.

Az Xperia XZ3 teljes specifikációja az alábbi weboldalon található: https://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-xz3/

 

Digitális képalkotás

A Sony bemutatta a a Cyber-shot termékcsalád két legújabb tagját, a DSC-HX99 és a DSC-HX95 fényképezőgépeket, amelyek 2018 októberétől érhetők el Európában. Mindkét modell a világ legkisebb, vázával rendelkezik, amelyekben egy ZEISS Vario-Sonnar T* 24-720mm nagyítású zoomobjektív foglal helyet. Ultra kompakt méretük ellenére képesek a széles látószögtől egészen a szuper telefotó tartományig felvételeket készíteni, így ezek a fényképezőgépek tökéletes kiegészítők lehetnek utazásokhoz vagy a mindennapi élet megörökítéséhez. A beépített belső memóriára 4K felbontású videofelvételek menthetők, valamint a legújabb képfeldolgozó rendszer gyors sorozatfelvételt tesz lehetővé, akár 10 képkocka/másodperces sebességig. A rendkívül pontos Fast Intelligent AF mellett a fényképezőgépek támogatják az Eye AF technológiát, a RAW felvételi formátumot, az érintő fókuszt és exponálást, valamint képesek GPS adatokat elküldeni Bluetooth kapcsolaton keresztül.

Seed Acceleration Program

A FES Watch U karórát a Sony Seed Acceleration Program (SAP) kezdeményezése ihlette, amelynek célja, hogy startup projekteket hozzon létre és támogassa üzleti tevékenységüket. A termék 2018. szeptember közepétől vásárolható meg Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban. A FES Watch U egy egyedülállóan divatos karóra, amelynek számlapjához és szíjához e-papír technológiát használtak fel, így a felhasználók csupán egy gombnyomással kiválaszthatják a nekik megfelelő dizájnt. Mindemellett a Sony bemutatja további fejlesztéseit, amely megmutatja milyen lehetőségek rejlenek a technológia és a divat ötvözésében. Ezek egyike a 247v2 típusú cipő prototípus a New Balance-tól, amelynek talpa és a rajta lévő N logo dizájnja is ízlés szerint változtatható.

A FES Watch U hivatalos weboldala: http://www.sony.co.uk/electronics/fes-watch-u-collection/fes-wa1

A cipő prototípus weboldala: https://fashion-entertainments.com/nb247/en/

 

Mesterséges intelligencia és robotika

Európában először Berlinben látható a Sony ikonikus robotkutyájának, aibo-nak legújabb verziója. Az Egyesült Államokban szeptembertől kapható robotkutyából eddig több mint húszezer darabot gyártottak és szállítottak le a 2018. januári japán bemutató óta. A mesterséges intelligencia és robotika részleghez tartozó projektek folyamatos fejlődést mutatnak, ezért a Sony továbbra is új ötleteket mutat be, amelyek ötvözik az elektronikát a képalkotó és audio technológiákkal, érzékelőkkel, a mesterséges intelligenciával ellátott mechatronikával és robotikával, valamint a mobilkommunikációs eszközökkel.