Annoni Zitával készül a Valentin-napra a Huawei

Kütyü Magazin, 2019. február 14. 10:33

Egy jó minőségű okostelefon, átgondolt koncepció, megfelelően előkészített exponálás, valamint játék az effektekkel – ezek a tökéletes Valentin-napi szelfi titkai. A szerelmesek ünnepe alkalmából a Huawei Annoni Zitát hívta segítségül, aki megmutatja, hogyan készíthetünk jó minőségű szelfit kedvesünkkel, amely akár életre szóló emlék is lehet. Zita, több mint százezer követővel bíró véleményvezérként naponta tölt fel fotókat közösségimédia-felületeire, és előszeretettel készít szelfit is. Idén Valentin-nap alkalmából a Huawei legújabb okoskészülékével mutatja be, hogyan készíthetnek a szerelmespárok is tökéletes portréképeket.

A technológiának hála ma már a legjobb okostelefonok a hagyományos fényképezőgépekkel is felveszik a versenyt: több kamerával, jobb minőségű képeket készíthetünk, a szelfizés pedig rutinnak számít. A világszerte percenként elkattintott 3 millió fotó közül rengeteg születik pillanatnyi indíttatásból, megkomponálatlanul, holott egy kis előkészülettel kiváló, akár Valentin-napi ajándéknak is megfelelő képeket készíthetünk. Egy jó minőségű okostelefon és egy átgondolt koncepció csodákra képes, de fontos lehet az is, hogy milyen filtereket használunk, vagy, hogy hányszor kattintunk. A gyártó Annoni Zita fotóst kérte fel, hogy szakmai szempontok alapján a Huawei legújabb okostelefonja, a P Smart 2019 segítségével ossza meg a legfontosabb tudnivalókat a szerelmesek napja alkalmából készülő szelfikhez.

Íme Annoni Zita leghasznosabb tippjei:

1. A jó portréhoz fény is kell

Ha a szerelmünkkel a szabadban szelfizünk, mindig Nappal szemben álljunk, ugyanakkor figyeljünk az árnyékokra is. A hátulról érkező fény ronthat a kép minőségén, így csak abban az esetben érdemes használni, ha a napsugarakkal szeretnénk játszani a fotón. Amennyiben beltéri képet készítünk, lehetőleg természetes fénnyel dolgozzunk, de LED lámpát is használhatunk.

2. Sok múlik a beállításon

Az alulról készített fotók nem túl előnyösek, ezért érdemes úgy tartani a telefont, hogy a minket és a párunkat szemből vagy enyhén felülről fotózza, így mindenki a legjobb színben tűnhet fel a romantikus fényképeken.

3. Kezeket az oldalgombra!

Szelfit készíteni nem a legkényelmesebb pozíció, ezért ha azt szeretnénk, hogy a kompozíció is tökéletes legyen, és mi és a szerelmünk se rokkanjon bele a fotózásba, nyugodtan bízzuk magunkat az okostelefon oldalán található gombra, amellyel könnyedén exponálhatunk.

4. Figyeljünk a háttérre 

Szelfizés közben a szerelmesek hajlamosak csak egymásra koncentrálni, ami természetesen fontos, ugyanakkor nem hátrány, ha a háttér beállítására is odafigyelünk. Pakoljunk el minden olyan ruhadarabot vagy tárgyat a háttérből, ami elronthatja a képünk összhatását. Egy jó helyen, jó szögből lőtt szelfi csodákra képes.

5. Filtereket csak módjával

A Huawei P Smart 2019-ben beépített effektek és szépítő filterek is találhatók, így nem szükséges szelfizés után hosszú perceket töltetnünk az „utómunkával”. Azonban ami nekünk jól áll, nem biztos, hogy párunknak is előnyös, így érdemes közösen dönteni a filterek használatáról.

6. Egy kép, nem kép!

Profi fotósok is több száz képet készítenek, és végül csak egyet, a tökéleteset osztják meg a közösségi oldalaikon. Nyugodtan készítsünk a szerelmünkkel közösen több fotót akár több szögből, más háttérrel, nagyobb távolságból, hogy minél nagyobb eséllyel választhassuk ki a legjobb minőségű szelfit.

7. Fontos a hitelesség

Egy jó szelfi attól igazán értékes, ha őszinte pillanatokat örökít meg, legyen szó egy ölelésről, pusziról vagy gyengéd egymásra pillantásról. Ne erőltessük a romantikus pillanatokat, ha nem jönnek természetesen, ez esetben inkább készítsünk vidám, humoros képeket.

8. Mindig jutalmazzuk meg párunkat, miután rávettük a pózolásra 

Ez a közös szelfikészítés egyik legfontosabb eleme, hiszen nem biztos, hogy párunk is annyira lelkes, mint mi, ugyanakkor egy aprósággal kárpótolhatjuk a kép készítése után, mi pedig életre szóló emléket tudhatunk magunkénak, így mindenki boldog lehet.

Annoni Zita szerint a tökéletes szelfi titka a részletekben rejlik: „A rejtvény kulcsa a megosztott figyelem, amely nemcsak a képminőségre és a fotók megszerkesztettségére irányul, hanem olyan szempontokat is előtérbe helyez, mint a hitelesség, vagy a közös pozitív élmény egy-egy képkészítés során. Ha ezeket az aspektusokat figyelembe vesszük, magunknak és párunknak is kedveskedhetünk Valentin-nap alkalmából szelfijeinkkel”.