Minden igényt kiszolgálnak a Kingston új szerver SSD-i

Kütyü Magazin, 2019. március 18. 14:11

A Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta új Data Center 500 sorozatú nagyvállalati SSD-meghajtóit, melyek kimagasló teljesítményt nyújtanak a fejlett adatközponti alkalmazások számára, a fejlesztési folyamatoktól kezdve a végfelhasználók kiszolgálásáig. 

A felhasználói adatok biztonsága érdekében a DC500 meghajtók végponttól végpontig terjedő adatútvonal-védelemmel és áramkimaradás elleni védelemmel rendelkeznek, így hirtelen áramszünet esetén sem fenyegeti veszély az éppen mozgó adatokat. Mindkét SSD megfelel a Kingston szigorú szolgáltatásminőségi (QoS) követelményeinek, továbbá kiszámítható random I/O-teljesítményt és alacsony késleltetést biztosítanak a különféle olvasási és írási műveletekhez.   

A nagyvállalati SSD-k szolgáltatásminősége fontos szempont azoknál a felhőalapú alkalmazásoknál, ahol a kiszámítható tárolóteljesítmény mellett az ügyfelek SLA-követelményeinek a teljesítése is elvárás. Ezért az új DC500 sorozat optimális adatközponti tárolómegoldást jelent azoknak a cégeknek, melyek rendkívüli megbízhatóságot és kifogástalan szolgáltatásminőséget igényelnek. 

DC500R: stabil teljesítmény, alacsony késleltetés

A DC500R-t a nagy olvasási kapacitást igénylő feladatokra optimalizálták, mint például a rendszerindítás, a webszerverek, a virtuális asztali infrastruktúra és a valós idejű analitika. A felhőszolgáltatók és a szoftveralapú tárolórendszerek tervezői kiaknázhatják a meghajtó stabil bemeneti/kimeneti (I/O) teljesítményét és alacsony késleltetési képességeit, melyek garantálják a magas szolgáltatásminőséget az olvasáscentrikus környezetekben. 

A 0,5 DWPD (meghajtóírás/nap) értékkel rendelkező DC500R meghajtó kifogástalan hatékonyságának, tartósságának és megbízhatóságának köszönhetően az IT szakemberek a maximumot hozhatják ki tárolóhardver-beruházásaikból.  

DC500M: vegyes használatú környezetekre szabva

A DC500M olyan vegyes felhasználási környezetekhez készült, amelyek kiegyensúlyozottabb írási és olvasási I/O követelményeket támasztanak. Ideális megoldás olyan felhőszolgáltatók és a szoftveralapú tárolórendszerek tervezői számára, akiknek rugalmas infrastruktúrára van szükségük a tranzakciós feladatok kezeléséhez. A meghajtót elsősorban a mesterséges intelligencia, a big data analitika, a számítási felhő, az adatbázis-alkalmazások, az adattárházas működés, a gépi tanulás és az operatív adatbázisok felhasználási területeire fejlesztették. 

Az 1,3 DWPD értékkel rendelkező SSD hatékony eszköz a meghajtók bővítésére a rackre szerelhető szerverek és a hiperskálázható adatközpontok szervereinek esetében. Ezenkívül a költséghatékony, nagy teljesítményű tároló-alrendszert kereső felhőszolgáltatók elvárásait is kielégíti. 

„Az adatközpontokban használt nagyvállalati SSD-k 80 százalékának kevesebb mint 1 DWPD érték is elegendő az optimális működéshez. És mivel az adatközpont-üzemeltetők a kapacitást, a költségeket és az alkalmazások által megkövetelt tartósságot tartják szem előtt, ez várhatóan a jövőben sem fog változni” – mondta Gregory Wong, a Forward Insights elnöke és vezető elemzője.   

A DC500 sorozat 480 GB, 960 GB, 1.92 TB és 3.84 TB kapacitással érhető el. A Kingston ezenfelül a vállalatokat tanácsadói szolgáltatásaival is támogatja.

 

A DC500 vállalati SSD-k jellemzői és műszaki adatai: