Két új objektívet mutatott be a Sony

Kütyü Magazin, 2019. június 20. 07:58

A Sony bejelentette a prémium kategóriájú full-frame G Master objektív sorozat legújabb tagját, az FE 600mm F4 GM OSS szuper teleobjektívet, illetve tovább bővül a Sony full-frame FE objektív választéka az FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS szuper-telefotó zoomobjektívvel.

 

 

FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS szuper-telefotó zoom objektív

Az FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS szuper-telefotó zoomobjektívvel (SEL200600G) tovább bővül a Sony full-frame FE objektív választéka. 

Az új G Lens szériát a vállalat legfejlettebb objektívtervezési technológiáinak alkalmazásával alkották meg, ötvözi a tökéletes képminőséget, a nagyteljesítményű AF-et és a kiváló irányítást, így ez a Sony legnagyobb távolságot feldolgozó objektívje. A leggyorsabb E-mount kamerákkal az objektív megbízhatóan követ és rögzít mindenféle mozgó tárgyat – például madarakat, járműveket vagy épp atlétákat mozgás közben. 

„Folytatjuk az E-mount objektívkínálatunk újítását és bővítését, amely immáron 33 full-frame készülékből és 51 lencséből áll. Az új 200-600 mm szuper-telefotó zoom objektív újabb eszközt ad a Sony kamerák felhasználóinak, hogy minél pontosabban fejezhessék ki látásmódjukat” – mondta Yann Salmon-Legagneur, a Sony digitális képalkotó eszközeinek marketing igazgatója. „Legyen szó akár az élővilág fotósairól, akár sportfotósokról, az objektívek új szintre emelik a kreatív szabadságot, és egyensúlyt teremtenek a teljesítmény és a mobilitás között.” 

Főbb jellemzők – Új FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS szuper-telefotó zoom objektívek

Bővített távolság beépített stabilizátorral

 

Nagy felbontás és elképesztő élesség a teljes zoom tartományban

 

Gyors, pontos és csendes autofókusz

 

Belső közelítési mechanizmus a megbízható és stabil kézifotózáshoz

 

Kifinomult irányítás és megbízhatóság kültéri használathoz

 

Elérhetőség

Az FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS objektív 2019 augusztusától érhető el Európában.

 

600mm F4 G Master nagyblendés szuper teleobjektív

A Sony bejelentette a prémium kategóriájú full-frame G Master objektív sorozat legújabb tagját, az FE 600mm F4 GM OSS szuper teleobjektívet (SEL600F40GM).

A Sony legnagyobb távolságra ellátó 600mm-es objektívje ötvözi a vállalat legkorszerűbb műszaki és optikai technológiáit, ezért rendkívüli képminőséget, villámgyors fókuszt és pontosságot garantál. A 3040 grammos FE 600mm F4 GM OSS kategóriájának legkönnyebb objektívje, kiegyensúlyozott kialakítása biztosítja a lehető legjobb fotózási élményt. A nagy népszerűségnek örvendő FE 400mm F2.8 GM OSS objektívek mellett az új 600mm-es modell új lehetőségeket teremt sport- és természetfotóssoknak vagy riportereknek, hogy nagy távolság esetén is tökéletes pontossággal és részletességgel rögzíthessék a célpontot. 

„A most bejelentett két új objektívvel tovább bővült az egyre növekvő E-mount kínálatunk, amely így már 33 full-frame modellből és 51 objektívből áll. A prémium kategóriás G Master széria tizedik készüléke, az új 600mm F4 még magasabbra helyezi a mércét a gyorsaság, a mobilitás és az irányítás terén” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony digitális képalkotó eszközeinek marketing igazgatója. „Az α9 600 mm-es látótávolsága, a másodpercenkénti 20 képkockát rögzítő videós képessége, a másodpercenkénti 60 AF/AE számítás, valamint az α7R III elképesztően nagy felbontása és teljesítménye olyan képek elkészítését teszik lehetővé, melyek korábban elképzelhetetlenek voltak.”

 

Gyors, pontos és csendes autofókusz  

A Sony legújabb, full frame E-mount kamerák rendkívül fejlett autofókuszrendszereinek maximális kihasználása érdekében az új FE 600mm F4 GM OSS objektív két XD (extrém dinamikus) lineáris motorja vezérli az objektív fókuszát, így gyorsan, pontosan és megbízhatóan követi a célpontokat. A két lineáris motort egy speciálisan kialakított algoritmus vezérli, amely lényegesen csökkenti az akadozást és növeli a stabilitást, kontrollálja a zajszinteket, ezáltal az objektív rendkívül gyors, pontos és csendes autofókuszra képes, és könnyedén rögzít bármilyen mozgó célpontot, legyen szó atlétákról vagy vadon élő állatokról. 

 

Páratlan G Master képminőség és bokeh-effekt

A Sony prémium kategóriás G Master sorozat tagjaként az új nagyblendés szuper teleobjektív a hihetetlen képminőség mellett lenyűgöző kontrasztot és felbontást kínál a teljes képmezőn. Az egyedi optikai kialakításban megtalálható egy XA (extrém aszférikus) és egy ED (extra alacsony szórású) lencsetag, amelyek hatékonyan csökkentik a kepi hibákat, ráadásul a három fluoritos lencsetag gátolja a teleobjektíveknél esetenként problémát okozó kromatikus aberrációt. A Sony legújabb bokeh szimulációs technológiái és az XA lencsetag együttesen kontrollálják a szférikus aberrációkat, így a felhasználónak lenyűgöző bokeh-effektusú képekben lehet része.

Az objektívben található egy 11 lamellás körkörös blende, amely a páratlan minőségű bokeh-effektért felel. Mindemellett a lencsét tükröződésmentes nanokristály bevonattal látták el a becsillanás és a szellemkép kiküszöbölésére.

Az új FE 600mm F4 GM OSS objektív támogatja a Sony 1.4x és 2.0x E-bajonettes telekonvertereit, így páratlanul gyors és precíz AF teljesítményt nyújt nagyobb gyújtótávolságon is .

 

Könnyű és kiegyensúlyozott kialakítás

3040 grammos súlyával az új objektív a legkönnyebb saját kategóriájában, így új szintre emeli a hordozhatóságot és a manőverezési lehetőségeket. Az új eszközt a rendkívül népszerű FE 400mm F2.8 GM OSS technológiájának felhasználásával alkották meg, a pehelykönnyű kialakítás a háromféle fluorit anyagnak és az elülső alkotóelemek csökkentésének köszönhető. A tömeg csökkentése érdekében az objektívet magnézium ötvözetű borítással látták el. 

Az FE 400mm F2.8 GM OSS objektívhez hasonlóan az új 600 mm-es objektív– is jól kiegyensúlyozott, így gyorsabb és pontosabb pásztázást tesz lehetővé kézben és egylábú állványon egyaránt. 

 

Tartósság, tűrőképesség és vezérlés

A Sony új FE 600mm F4 GM OSS objektívjét szilárd magnéziumötvözettel és könnyű szénszálas borítással látták el, így a természetbeli és sportfotózásokon felmerülő hátráltató körülmények sem jelentenek akadályt. Az objektív por és nedvességálló , az elülső lencsetag fluorbevonata ellenáll a kosznak és az ujjlenyomatoknak. 

Az objektívet számos vezérlőeszközzel látták el, ezek közé tartoznak az objektív négy pontján elhelyezett testreszabható fókuszrögzítő gombok, melyek igény esetén beállíthatók különböző funkciók szabályozására. A “Full-Time DMF” kapcsoló segítségével bármikor könnyedén válthatunk manuális fókuszra, amire a lineáris reakció MF-el ellátott fókuszgyűrű azonnal reagál. 

Ezen felül az új objektívek beépített optikai képstabilizátorral és három különböző “Mód”   beállítással rendelkeznek, melyek közül az egyiket egy fejlett algoritmus vezérel, ami megkönnyíti a képalkotást mozgó célpontok követése esetén is. Mindemellett az objektíven található egy funkciógyűrű is, mellyel mentett beállításainkat rögzíthetjük és választhatunk a használni kívánt funkciók között. Az objektív többek között támogatja a ø 40.5mm ND szűrőket, valamint a külön kapható VF-DCPL1 cirkuláris polárszűrőt. Helyezze a VF-DCPL1 szűrőt a szűrőtartóba és forgassa el, amíg el nem éri a kívánt polarizációs értéket,

 

Elérhetőség

Az FE 600mm F4 GM OSS 2019 augusztusától érhető el Európában, várhatóan 14000 Eurós (~4.5 millió HUF) áron.