Élő 5G hálózattal érkezett a Vodafone az Internet Hungary-re

Kütyü Magazin, 2019. október 1. 15:36

Idén huszadik alkalommal adott otthont Siófokon az Internet Hungary konferencia a jövő felé vezető útkeresésnek és a tapasztalatok megosztásának. A Vodafone Magyarország a rendezvény főszponzoraként ezúttal a szakmai közönség előtt is megnyitotta 5G kamionját, amiben a konferencia résztvevői megtapasztalhatták, milyen futurisztikus élmény a Vodafone 5G hálózatán keresztül VR-teniszezni, és ezáltal megismerhették az 5G technológia előnyeit.

A Vodafone globálisan és lokálisan több alkalommal bizonyította meghatározó szerepét az 5G hálózatokhoz kapcsolódó megoldások és infrastrukturális fejlesztések terén. Tavaly a telekommunikációs vállalat elsőként az országban az Internet Hungary konferencián streamelt 5G hálózaton keresztül élő online videós tartalmat HD minőségben a világhálóra. 2019-tavaszán a szolgáltató Zalaegerszegen elindította Magyarország első 5G bázisállomását, majd bemutatta, mire képes a főváros első állandó, élő 5G bázisállomása, mely a Vodafone budapesti székházának tetején található. 

Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság alelnöke elmondta, hogy a Vodafone és a UPC Magyarország egyesülése meghatározó Magyarország digitalizációja szempontjából: „Az egyesülést követően már nem csak mobilszolgáltatóként vagyunk jelen a piacon. Szolgáltatás-portfóliónk televíziós- és vezetékes internet-szolgáltatással egészült ki, így innovatív technológiákat és ajánlatokat vezetünk be. Mindemellett azzal, hogy a Vodafone Magyarország megbízható partnerként képes lesz teljes körű konvergens szolgáltatások nyújtására újabb választási lehetőséget kínálunk a lakossági és üzleti fogyasztóknak egyaránt. A Vodafone ezzel erősíti a piaci versenyt, ami a fogyasztók és az egész ország számára előnyös lesz.” 

A Vodafone Magyarország augusztus elsején lett a UPC Magyarország száz százalékos tulajdonosa. A két szolgáltató cégcsoportként működve közösen bővíti gigabit képes szolgáltatásait és fejleszti mobil- és vezetékes hálózatait, hozzájárulva ezáltal Magyarország digitális fejlődéséhez. Az egyesülésnek köszönhetően a lakossági ügyfelek otthonában a távközlési szolgáltatások teljes palettája (mobilinternet, vezetékes internet, telefon, kábeltelevízió) elérhetővé vált a vállalatnál. Ezt szimbolizálja az idei konferencián bemutatott „Vodafone Nappali” installáció is, ahol a vendégek belekóstolhattak a Vodafone integrált szolgáltatásaiba.