Huawei MatePad Pro: a világ első tabletje vezeték nélküli töltéssel

Kütyü Magazin, 2020. február 25. 12:00

A Huawei Fogyasztói Üzletága bemutatta legújabb generációs tabletjét, a Huawei MatePad Pro-t. Az új, 5G-képes verzióban is kapható csúcskategóriás készülék kiemelkedő képernyő-test arányú kijelzőjével, a vállalat legerősebb, Kirin 990 csúcsprocesszorával – és a tabletek között elsőként – vezeték nélküli töltéssel érkezik a boltok polcaira.  

A MatePad Pro számos innovatív funkcióval, többek közt többképernyős móddal, valamint applikáció és képernyőmegosztással is segíti a multitasking-használatot, illetve az eszközök és felhasználók közötti egyszerű fájl- és információcserét. 

Wang Yinfeng a Huawei Fogyasztói Üzletágának pc-és tablettermékekért felelős divíziójának elnöke a vállalat virtuális sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: „A Huawei MatePad Pro 5G nem csupán egy hordozható mozivászon és esztétikai mestermű. Ez a tablet azt is megmutatja, hogy mi, a Huaweinél hogyan gondoljuk újra kreativitást.  Az új készülékkel a felhasználók is kiterjeszthetik kreatív énjüket, hiszen a MatePad Pro kiváló eszköz mindenki számára, aki okos megoldással szeretné ötletét valósággá formálni.”

Keskeny káva, hatalmas képernyőtest és lenyűgöző moziélmény

A Huawei a technológiát és a stílust ötvözte a MatePad Pro 5G Full View kijelzőjének megalkotásakor. A készülék a világ legnagyobb, 90 százalékos képernyő-test arányával rendelkezik, a 10,8”-os és 16:10-es arányú kijelzőt 4,9 mm-es ultravékony káva keretezi. A magnéziumötvözetből készült keret miatt a tablet egyszerre könnyű és tartós. A MatePad Pro 5G lekerekített élei és unibody dizájnja – amelyben az antennák a középső keretbe és a hátlapba lettek ágyazva – letisztult és minimalista kinézetet kölcsönöz a készüléknek. 

A Huawei MatePad Pro kijelzője 2K QHD technológiára képes, amely 2560*1600 pixeles felbontást garantál 280ppi-s pixelmélységgel párosítva. A Huawei ClariVu technológiájának köszönhetően az erőteljes hardver egyszerre biztosít valósághű színeket és éles részleteket. A házimozi rendszerekéhez hasonló hangzásélményről a Harman Kardonmal együttműködésben készült, 3D sztereo hanghatásokat is kezelő Histen 6.0 hangszóró gondoskodik.

A multitasking jó barátja a MatePad Pro

A Huawei MatePad Pro 5G számos olyan innovációt vonultat fel, amelyek alapvetően változtatják meg az eszközök és a felhasználók közötti interakció módját. A Huawei Share lehetővé teszi a többképernyős együttműködést, így a fájlok drag-and-drop módszerrel egyszerűen mozgathatók az okostelefonok és a tabletek képernyői között. A perifériás megosztási funkcióval a felhasználók úgy tudnak az okostelefonjukon írni, hogy arra a tablet billentyűzetét és képernyőjét használják, de a telefonra lementett zenét is le tudják játszani a tablet hangszóróján. Ez még nem minden: a megoldással felvehetik telefont, vagy válaszolhatnak üzenetekre közvetlenül a tabletről, sőt fel is oldhatják vele az okostelefont. 

A multitasking szerelmeseinek nagy örömükre szolgálhat a Multi-Ablak funkció is, amellyel egyszerre akár három alkalmazás is futtatható a megosztott képernyőn, de a Huawei App Multiplier megoldásnak köszönhetően akár egyetlen appot is két képernyőre oszthatnak, a megosztott képernyők méretét pedig igény szerint szabhatják testre. A Huawei március végéig a megközelítőleg 3 ezer alkalmazást szeretne kompatibilissé tenni az App Multiplier számára. 

M-Ceruza és Mágneses Billentyűzet a munka hőseinek

A MatePad Pro 5G támogatja a Huawei M-Pencil csatlakoztatását is. A készülék a 4096 különböző szintű nyomásérzékenységnek, a satírozást is lehetővé tevő döntött tollvég funkciónak – ez külön szoftvert kíván –, köszönhetően hihetetlen pontosságot, gyorsaságot biztosít az intelligens ceruza használójának. A ceruzát a készülékre helyezve pedig automatikusan elindul a Bluetooth kapcsolat és a mágneses töltés.  A tablet továbbá Bluetooth-on keresztül összekapcsolható a Huawei – külön megvásárolható – mágneses billentyűzetével is. A billentyűk közötti 1.3 mm-es távolság kényelmessé teszi felhasználója számára a gépelést, míg a Shift-gomb dupla leütése gyors elérést biztosít a Huawei Share alkalmazáshoz, így a multi-képernyős együttműködés pillanatok alatt rendelkezésre áll.

Újragondolt teljesítmény a Kirin 990 5G segítségével

A Huawei MatePad Pro 5G-képes verziója a gyártó legújabb Kirin 990 5G chipkészletét (SoC) használja, és ezáltal nyújt megnövekedett teljesítményt, valamint maximális élményt is a felhasználójának a mindennapokban. A készüléket, amelynek processzora akár 2,86 GHz-es teljesítményre képes, három-rétegű CPU-val szerelték fel, amely két nagyobb, két közepes és négy kisebb magból áll. A 16-magos Mali-G76 GPU nagyban növeli a teljesítményt és az akkumulátor üzemidejét a zökkenőmentes játék és szórakozási élmény érdekében. A kétcsatornás, 8GB-os LPDDR4X RAM-nak köszönhetően a tablet rendkívül gyorsan futtatja az appokat, az iparág első ultrasűrű 3D grafén hűtőrendszere, amelyet a mesterséges intelligencia támogat, pedig még nagy igénybevétel esetén sem hagyja túlmelegedni a készüléket.  

A világ első vezeték nélkül tölthető tabletje

A megnövelt teljesítményhez erős akkumulátorra van szükség, éppen ezért a Huawei MatePad Pro 5G-t egy hosszú üzemidőt biztosító, nagykapacitású, 7250 mAh-ás akksival szerelték fel. A készülék a Huawei 40W-os szupergyors töltési technológiájával is használható, amellyel rendkívül gyorsan feltölthetik tabletjüket a felhasználók. Ha ez nem lenne elég, a Huawei MatePad Pro 5G a tabletek között a világon elsőként vezeték nélküli és fordított vezeték nélküli töltést is támogatja. 

A kistestvér is sokat tud, és még több színben érkezik

A MatePad Pro nemcsak 5G, hanem 4G-képes verzióban is a boltok polcaira került. A „kistestvér’ szintén a Kirin 990 chipkészletet kapta, és ugyanúgy támogatja az eszközök közötti, többképernyős együttműködést is. A 4G-s változat négy színben - Pearl White, Midnight Grey, Orange and Forest Green – is elérhető lesz, míg a MatePad Pro 5G csak kétféle színben – Orange and Forest Green – pompázik majd.

A Huawei MatePad Pro 2020 áprilisától konfigurációtól függően 599 eurós ártól lesz kapható az ázsiai, európai, orosz, japán és dél-amerikai piacokon.