Itt a távmunkára szabott vezérlőrendszer

Kütyü Magazin, 2020. május 24. 08:04

A tajvani hálózati kommunikációs gyártó Zyxel bejelentette az SD-WAN operációs rendszer következő frissítését. Az új verziót kifejezetten az otthoni munkavégzést támogató funkciókkal látták el, melynek köszönhetően távolról is biztonságosan és átláthatóan kezelhető munkahelyi hálózatok alakíthatók ki.

 

Folyamatos rendelkezésre állás bárhonnan

Továbbra is egyre nő az igény a hatékony otthoni munkavégzés iránt, ami a hálózatok biztonságban tartása szempontjából is növekvő is kihívást jelent. A most bevezetett SD-WAN frissítéssel számos fejlett funkció lehetővé teszi az IT csapatok és menedzselt szolgáltatást nyújtók számára, hogy távolról is könnyebben végezhessék el a hálózati beállításokat és a hibaelhárítási folyamatokat annak érdekében, hogy a vállalkozások zökkenőmentesen biztosíthatják a munkakörülményeket dolgozóik számára. A legújabb frissítés egy olyan parancssoros felhasználó felületet (CLI) is biztosít, amely egy újabb kezelési opciót kínál az IT rendszergazdák és menedzselt szolgáltatást nyújtók részére, illetve nagyobb fokú lépcsőzetes riportolási lehetőséget a távoli hibaelhárításhoz.

A Netflix miatt akadozik a videókonferencia? A rendszergazda távolról is segít!

A nagyobb, elsősorban VPN-es hálózatok kiszolgálása egy rendkívül összetett és erőforrás igényes feladat. Az SD-WAN megoldásban elérhető fejlett funkciók lehetővé teszik a VLAN-ok távoli konfigurálását egy irányítópulton keresztül, hogy a hálózati környezet kezelése még hatékonyabb és egyszerűbb legyen. A forgalmi akadályok akkor keletkeznek, amikor minden családtag, vagy az irodában lévő összes munkatárs egyszerre csatlakozik a hálózatra, és kezdetét veszi a harc a korlátozott sávszélességért. 

A távoli menedzsmenttel a szociális távolságtartás sem akadály

A Zyxel SD-WAN megoldásával az IT rendszergazdák és menedzselt szolgáltatást nyújtók távolról is priorizálhatják a forgalmat, bizonyos alkalmazásokat előtérbe helyezve másokkal szemben. Ilyen lehet például, amikor kiderül, hogy a videókonferencia akadozását a Netflix stream okozza – ekkor a rendszergazda távolról is képes beállítani a fontossági sorrendet, és optimalizálni a hálózatot. „A távoli munkavégzés nemcsak a felhasználók számára válik mindennapossá, hanem azok számára is, akik kezelik és felügyelik a hálózatok működését” – mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarországi vezetője. Hozzátette: „Az SD-WAN operációs rendszerünk fejlett funkcióival az IT csapatok és a menedzselt szolgáltatást nyújtók távolról is a megszokott szakértő segítséget adják a mindennapi stabil működéshez.”

Az új funkciók a Zyxel VPN Tűzfal termékcsalád összes tagjánál elérhetők, ideértve a VPN50, VPN100, VPN300 és VPN1000 eszközöket, amelyek legalább SD-OS v10.03 verziójú firmware-en futnak, így a cégek a méretüktől függetlenül képesek lesznek távolról beállítani és kezelni a hálózatokat.