Az AOC négy új, 165 Hz-es, 1500R görbületű ívelt gaming monitort jelent be

Kütyü Magazin, 2020. augusztus 25. 09:27

A monitorok szakértőjeként ismert AOC négy új ívelt monitorral bővíti a sokat méltatott G2 gaming sorozatát. A modellek közé tartozik a 60,5 cm-es képátlójú (23,8”) C24G2AE és C24G2U, valamint a 68,6 cm-es (27”) C27G2AE és C27G2U monitorok. Mind a négy új monitor Full HD VA panellel, határozott, 1500R görbülettel, AMD FreeSync Premium támogatással, 165 Hz-es frissítési rátával, 1 ms MPRT válaszidővel és két beépített 2W-os hangszóróval rendelkezik.

Az „AE” jelzésű modelleket azoknak a gamereknek találták ki, akik megfizethető, sallangoktól mentes verziót preferálják dönthető állvánnyal, míg az „U” modellek állítható magasságú állvánnyal és négy USB porttal rendelkező 3.2 hubbal rendelkeznek a megnövelt ergonómia és rugalmasság érdekében.

Az AOC új, G2-es modellek 1500R ívelésűek

  

Lépéselőnyben

Az AOC G2-es sorozatából tavaly ősz óta sok gamer választott magának monitort, amely a kedvező árnak és kiegyensúlyozott specifikációknak köszönhető. A négy új, 165 Hz-es frissítési rátájú ívelt modellel a felhozatal most még átfogóbbá válik. A monitorok keskeny káváit ízléses, piros témaszín díszíti, amely modern külsejével minden gamer asztalán jól mutat.

A monitorok kontrasztgazdag VA panellel rendelkeznek (3000:1 natív kontrasztaránnyal a 24”-es, 4000:1 kontrasztaránnyal a 27”-es modellek esetén). Az élénk színek, a magas frissítés és az 1500R görbületi sugár mind hozzájárul ahhoz, hogy a gamerek még jobban belefeledkezhessenek a játékba. A 178°/178°-os betekintési szögeknek köszönhetően a szín- és kontrasztváltozás még ferde szögekből is igen alacsony. Ráadásul többmonitoros elrendezés esetén a képernyők keskeny káváiból és azok íveltségéből adódóan zökkenőmentes, szuperszéles végeredmény érhető el, amely szimulátoros és versenyjátékokhoz is tökéletes választás.

C27G2U – 27”-es modell 165 Hz-es frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel

 

Nagy sebességű panelek a kiváló reflexekhez

Néhány éve a legtöbb játékos számára a 144 Hz-es gaming monitorok váltak az új szabvánnyá. Az új AOC modellek a 165 Hz-es frissítési rátával ennél is többet tudnak. A Full HD natív felbontásnak köszönhetően nincs szükség a legújabb videokártyára ahhoz, hogy a gamerek élvezhessék a játék 165 képkocka/másodperc gyorsaságát. Az AMD FreeSync Premium-támogatás változó frissítési gyakoriságot használ a GPU képkockasűrűségének és a panel képfrissítési arányának összehangolása érdekében, ezzel kiküszöbölve a V-Sync által okozott szakadozást, képtörést vagy késleltetést. Mind a négy modellhez – a 24”-esekhez és a 27”-esekhez is – választható az MBR (Motion Blur Reduction, elmosódás-csökkentés) technológia, amely mindössze 1 ms MPRT-re (Moving Picture Response Time, mozgókép-válaszidő) csökkenti a válaszidőt. A minden modellen megtalálható alacsony bemeneti késleltetési módnak (Low Input Lag mode) köszönhetően a felhasználók által végrehajtott műveletek késleltetés és többletterhelés nélkül jelennek meg a képernyőn.

 

Rugalmas lehetőségek

A 24 hüvelykes C24G2U és a 27 hüvelykes C27G2U modellekhez kicsi, de hatásos kiegészítők járnak, amelyeket a játékosok egészen biztosan értékelni fognak. Mindkét modell állítható magasságú állvánnnyal van felszerelve, amelyek dönthetők,  forgathatók, pivot beállításuk is lehetséges, így a felhasználók az optimális ülőhelyzetükhöz állíthatják a monitort, amely ergonomikus testtartást biztosít még a hosszú játékok alatt is. A négycsatlakozós USB 3.2 központ lehetővé teszi az USB perifériás eszközök könnyű csatlakoztathatóságát, ideértve a billentyűzetet, az egeret és a headsetet, valamint nagy sebességű adatátvitelt tesz lehetővé (legfeljebb 20 Gbps).

Azonban ezek a kiegészítő funkciók nem mindenkinek fontosak. Vannak, akiknek egy kiváló panel is elegendő – különösen, ha másik állványt is használnak, például az AOC AD110D0 kettős monitortartó kart. Ők képezik a 24 hüvelykes C24G2AE és a 27 hüvelykes C27G2AE modellek célközönségét, akiknek az elsődleges szempont a megfizethető, kiváló minőségű panel. A Quick Assembly elősegíti a gyors összeszerelhetőséget, megkönnyíti a beállítást és a szétszerelést – amihez még csavarhúzót sem kell használni –, illetve a monitor VESA-konzolhoz is csatlakoztatható a 100 mm x 100 mm-es VESA rögzítési lyukaknak köszönhetően.

 

Mind a négy modell fizikai gombokkal is rendelkezik a monitorok jobb alsó oldalán, valamint G-Menu szoftverrel az OSD-beállítások vezérlése érdekében. Az OSD-menü beállításai rendkívül átfogóak, és tartalmaznak kifejezetten gamereknek szánt funkciókat is: hat előre beállított gamer funkciót (ebből hármat módosíthatnak a felhasználók), a Dial Point funkciót (célzást segítő hajszálkeresztet), a Game Color funkciót (a színek telítettségét módosítja a részletgazdagabb képek érdekében), és még sok mást. A monitor ezenfelül villódzásmentes és Low Blue Light móddal is rendelkezik, amely biztosítja a kényelmes vizuális élményt és csökkenti a szemfáradtságot.

Az AOC C24G2AE, C27G2AE, C24G2U és C27G2U modelljei 2020 szeptemberétől érhetők el 199, 269, 219 és 289 eurós fogyasztói áron.