Cserélhető oldalpaneles egeret mutatott be a Razer

Kütyü Magazin, 2020. szeptember 7. 07:31

A Razer bejelentette a Razer Naga Pro vezeték nélküli gamer egeret. Az MMO-tól a MOBA, a Battle Royale, és az első személyű lövöldözős játékokig és még tovább - a Naga Pro három cserélhető oldalpanelje segítségével könnyebb a különböző játékműfajokhoz alkalmazkodni, mint eddig bármikor.

A Razer Naga Pro a Razer HyperSpeed vezeték nélküli termékcsalád legújabb tagja, amely a „három az egyben” moduláris felépítést bevezető Naga Trinity sikerére építkezik, továbbfejlesztve azt. A termék a legújabb és legnagyszerűbb gamer technológiákat kínálja, ugyanakkor megőrzi a rajongók által kedvelt alapkialakítást. A gamerek számára nagyobb választékot és testreszabási lehetőségeket kínáló Naga Pro kiválóan illeszkedik számos különböző játékhoz és játékstílushoz. 

"Mindannyian játékosok vagyunk, de sokféleképpen játszunk." - nyilatkozta Alvin Cheung, a Razer periféria üzletágának alelnöke. „A testreszahatóság mindig is az integráció egyik központi eleme volt, amely lehetővé teszi, hogy minél több játékos játszhasson együtt. A Naga Pro ezt az eszményt testesíti meg, mindenkinek megadva a lehetőséget, hogy a maga módján játsszon, anélkül, hogy egy vezeték akadályozná ebben.”

Több műfajos kialakítás a maximális testreszabhatóság érdekében

A frissített moduláris felépítés most már három mágneses oldalpanelt tartalmaz, amelyek kettő, hat vagy 12 programozható gombos elrendezéssel érkeznek. A hatgombos oldalpanel egy teljesen új tervezésű elrendezés, amely először a Naga Pro-n mutatkozik be. Mindegyik oldalpanel úgy került megtervezésre, hogy meghatározott játékműfajokhoz illeszkedjen: a 12 gombos panel az MMO/RTS játékokhoz, a hat gombos panel a Battle Royale/MOBA címekhez, a két gombos panel pedig az FPS játékokhoz. 

Az oldalpanelek révén a játékosok példáltan mennyiségű - akár 20 programozható - gombhoz férhetnek hozzá. A Razer Synapse szoftveren keresztül elérhető Razer Hypershift segítségével minden gomb egy másodlagos funkcióval is ellátható a maximális irányítás és testreszabhatóság érdekében. A gyors és egyszerű hozzáférés érdekében a Naga Pro akár öt fedélzeti memóriaprofil tárolására képes - a szoftver használata nélkül is.

A legújabb fejlesztésekkel frissítve

A Naga Pro-t a Razer HyperSpeed Wireless technológiája hajtja, amely a legtöbb vezetékes egérnél gyorsabb kapcsolatával már bizonyított és elnyerte a legjobb esport versenyzők bizalmát. További előnyként a Razer HyperSpeed Wireless kevesebb energiát igényel az egértől, mint a többi vezeték nélküli gamer egér, meghosszabbítva a Naga Pro akkumulátorának üzemidejét, amely ezáltal 2,4 Ghz-en akár 100 órás, Bluetooth-on keresztül pedig akár 150 órányi folyamatos játékot tesz lehetővé. Ha pedig lemerülne az akkumulátor, a Naga Pro a vezetékes kapcsolaton keresztül játék közben is tölthető a „húzásmentes” irányításhoz mellékelt Razer SpeedFlex kábellel. Emellett kompatibilis a (külön megvásárolható) Razer Mouse Dock Chroma eszközön keresztüli vezeték nélküli töltéssel is. 

A pixelpontos precizitás érdekében a Naga Pro a Razer Focus+ 20K DPI-s optikai érzékelőjét kapta. A Razer vezető optikai érzékelője a legjobb műszaki tulajdonságokkal rendelkezik a piacon, beleértve az olyan intelligens funkciókat, mint például a Motion Sync (mozgás-szinkronizáció), amely hibák nélkül követi az egér mozgását és a Smart Tracking (intelligens követés) vagy az Asymmetric Cut-off (aszimmetrikus lehelyezési távolság) segítségével a személyes igényekhez kalibrálható.

A Naga Pro a Razer optikai egérkapcsolókkal rendelkezik, amelyek a fizikai érintkezők helyett a fény sebességét használják az azonnali működtetéshez, és a páratlan, akár 70 millió kattintásos élettartam eléréséhez. A játékosoknak többé nem kell félniük a szándékolatlan dupla kattintásoktól, amelyek a hosszabb időn át használt hagyományos egérkapcsolók elhasználódásából fakadhatnak.

A három cserélhető oldalpanellel, valamint a legújabb és legnagyszerűbb egér technológiákkal érkező új Razer Naga Pro az eddigi legsokoldalúbb és legfejlettebb Naga.

A Razer Naga Pro-ról

Ár és elérhetőség

Razer Naga Pro: $149,99 USD / €169,99 ajánlott fogyasztói ár