Bemutatták minden idők legjobban várt iPhone-ját!

Kütyü Magazin, 2020. október 14. 08:34

Az idén, 2020-ban bemutatott iPhone csúcsmodellek évek óta a legnagyobb változást hozták el az Apple okostelefonok között. A fokozott óvatosság miatt csak egy szűk körű, többnyire online felületen közvetített bemutatót tartott az Apple. Szerencsére a Phonebox jelentésében megtalálunk mindent, amit tudni érdemes az új, 2020-as iPhone 12 és iPhone 12 Pro, és iPhone 12 Max telefonokról, a frissen bemutatott kiegészítőkről, telefontokokról és a legújabb szoftveres újdonságokról.

A megszokottakkal ellentétben, idén nem három, hanem mindjárt négy készüléket mutattak be, amik között jelentős a méretbeli különbség, így mindenki könnyedén megtalálhatja a neki tetsző modellt.

Az új iPhone 12 dizájn és külső

2020-ban az Apple szakít a megszokottnak mondható lekerekített mobiltelefon dizájnnal és újra a négyzetes kialakításra tér vissza, ahogy azt a korábbi iPhone SE és iPhone 5S modellek esetében láthattuk. A jelenlegi élvonalban elhelyezkedő okostelefon gyártók modelljei között egy hasonló dizájnnal ellátottat sem találunk, éppen ezért egy üde színfolt lett különleges kialakításával és elegáns színeivel a telefonok között.

Az visszafogottabb árcédulával rendelkező iPhone 12 Mini és iPhone 12 készülék 5.4inch-es, illetve 6.1 inch-es Super Retina OLED kijelzőt kapott. A drágább prémium szegmensbe érkező iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max készülékek pedig 6.1inch és 6.7inch-es méretben, természetesen szintén OLED kijelzővel kerülnek a boltok polcaira előreláthatólag október első felében.

Új processzor, A14 Bionic chip

Az új chip, először a mobiltelefon iparban a legújabb 5nm-es technológiára épül, ami lehetővé tette, hogy 11.8milliárd tranzisztor használjanak, ezzel gyorsítottak az adatok feldolgozásán mindamellett növelték az energia hatékonyságot is. Az Apple bejelentése szerint, az új 6 magos processzor 50%-al gyorsabb bármelyik másik mobiltelefon processzornál.

Megújult kamera és alkalmazások

 

Tartozékok, kiegészítők és telefontokok

Az új csomagolásban található tartozékokat tekintve az Apple sok vásárló szempontjából megkérdőjelezhető lépéseket tett az elektronikai hulladék csökkentésének jegyében. 2020-ban, a mobiltelefon gyártók közül elsőként, nem minden modell mellé kerülnek töltők a dobozokba, csupán a már jól megszokott, töltésre és adatátvitelre is képes Lightning kábelek. Ezzel a lépéssel akarja csökkenteni a gyártó a termékei ökológiai lábnyomát és próbálja alacsonyabban tartani a belépő szintű modellek árát.

Az Apple külön bemutatót szentelt a jelentős dizájn váltásnak, ami miatt az előző szériás telefontokok nem fognak megfelelően illeszkedni a legújabb modellekre. Ezért a bemutatóban természetesen helyet kaptak a legújabb iPhone telefontokok is. A megújult kollekcióban megtaláljuk a az iPhone 12 Pro modellekre tervezett eredeti Apple bőr tokokat, valamint a fokozott ütésállósággal bíró iPhone szilikon tokokat is, a készülékekhez illeszkedő egyedi színekben.

Magsafe for iPhone

Az új kialakításnak köszönhetően az iPhone telefonok hátlapja mágneses rögzítést kapott, amivel egy wireless töltőt is csatlakoztathatunk rá, pont, ahogy az Apple Watch-nál megszokhattuk. Ezzel a technológiával a vezeték nélküli töltés, még a telefon mozgatása, vagy használat közben is üzemel. Ehhez az apple több kiegészítőt és tokot is kínál.

iPhone 12 Specifikáció és árak

Forrás: Phonebox