Érkezik a Nokia 5.4

Kütyü Magazin, 2020. december 18. 15:04

Az európai okostelefon-gyártó új készülékét úgy tervezte, hogy segítse az embereket egyre elfoglaltabb életük kezelésében. Bajnoki gyorsaság és teljesítmény, a Nokia 5.4 tökéletes partner lehet többek között a kezdő fotósoknak. A négykamerás rendszer teljesen megszünteti a zárkésést (shutter lag), és már 48 megapixellel büszkélkedhet - ez 162-szer jobb, mint az első, kamerás Nokia telefon (Nokia 7650). Ez azt jelenti, hogy soha nem fog elmulasztani egy pillanatot sem - legyen szó kedvenc projekt megörökítéséről, vagy akár értékes családi pillanatokról.

A videóink minden eddiginél gazdagabbak lesznek, professzionális színkezeléssel, hogy moziélményt nyújtsanak mind otthoni, mind a munkával kapcsolatos filmjeink. Ami a mindennél fontosabb teljesítményt illeti, a Nokia 5.4 gyorsabb és gördülékenyebb élményt ígér.

A HMD Global elöl jár a biztonsági javítások és Andorid-frissítések tekintetében, a Nokia okostelefonok kívülről és belülről is értékállóak. Három év biztonsági frissítéssel a szülők olyan sokáig vannak biztonságban, míg az újszülött gyerekük járni, beszélni, majd akár már saját történetekbe kezd. A Nokia okostelefonok az első helyen állnak a 2020-as márka biztonsági rangsorban,* ezzel erősítve a fogyasztók biztonságérzetét és emelve az iparági normát az olcsóbb eszközök frissítése tekintetében.**

A lenyűgöző 48MP-es quad kamera és a 16MP elülső kamera kombinációjával lenyűgöző fotókat és videók készülhetnek. A hihetetlen részletgazdagság bárhol és bármikor, soha nem volt ilyen egyszerű - legyen a téma sötét vagy világos, otthon vagy éppen menet közben. A főkamera ultraszéles lencséje többet mutat a világból, ezáltal tökéletes táj- és csoportképekhez. Eközben a mélység- és makro kamerák még jobbá teszik a portrékat és a közeli felvételeket. A zárkésés nagyon gyakran teszi tönkre az „egy életben egyszer” típusú felvételeket - a Nokia 5.4 esetében ez nullára csökken, vagyis soha többé nem maradsz le egy pillanatról sem.

 

A „mozi” mód kialakításánál szakértőket modelleztünk munka közben. Ez a funkció 24 kép/másodperccel rögzít (ez a filmipar szabványa), és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tartalmat 21:9 mozis formátumban készítsék. Miután elkészült, a professzionális színkezelési lehetőségek Hollywood-szerű hangulatot kölcsönözhetnek emlékeinek. A jobb minőségű, mozgással teli videók elkészítéséhez egyszerűen, akár 60 kép/mp is rendelkezésre áll - ez csaknem háromszorosa a filmipar szabványának. Akár a gyermeke újonnan elsajátított gördeszkás trükkjét, akár a kutyája egyedülálló képességeit vagy a napi futás élményeit rögzíti, a magas képkockasebesség minden mozdulatot megörökít. A képstabilizátor, az OZO térhatással és a videók szélzajának elnyomásával kombinálva a Nokia 5.4 tökéletesen megfelel a ma életmódjának.

Bízd magad a mesterséges intelligenciára a Qualcomm-mal

A Nokia 5.4-re mindig számíthatsz, hiszen előtérbe helyezi a számodra fontos dolgokat. Legyen szó akár munkáról, játékról, streamingről, felvételről vagy a kicsik szórakoztatásáról, a Nokia 5.4 optimalizálja a rendelkezésre álló energiát, hogy nagyobb sebességet, hosszabb akkumulátor-üzemidőt, jobb képalkotást és jobb teljesítményt nyújtson, amikor szükséges. Mindez a Qualcomm Snapdragon 662 mobil platformnak köszönhető. A legújabb AI technológiával optimalizálva ez a szoftver intelligens döntéseket hoz a háttérben, hogy segítsen téged a mindennapokban.

Vess egy pillantást valami erősre és gyönyörűre

Hagyj magadnak egy kicsit több teret a munkához és játékhoz. A magával ragadó 6,39” HD + punch-hole kijelző több felületet biztosít a szórakozáshoz, miközben a zsebedben és a tenyeredben is kényelmesen elfér. A magas gyártási minőségnek köszönhetően a Nokia 5.4 kívülről is ugyan olyan jól néz ki, mint belül. Minden Nokia készüléket szigorú teszteken megy keresztül, hogy olyan telefont készülhessen, amely tartós és elég szívós ahhoz, hogy ellenálljon akár egy 10 éves gyermek súlyának. Főszerepben az ellenálló hátsó burkolattal, a szemet gyönyörködtető kialakítás a skandináv örökség megnyilvánulása. A lenyűgöző, vibráló színekben (Polar Night és Dusk) kapható Nokia 5.4 magával ragadó kinézetének nehéz ellenállni. A téli éjszakai égboltot felidézve, különböző árnyalatokban játszik, ahogy esik rá a fény.

Napokig tartó energia, biztonságosan és naprakészen

Bő kétnapos akkumulátor-üzemidővel a Nokia 5.4 akkor is rendelkezésére áll, amikor leginkább szükség van rá, és lehetővé teszi, hogy a tulajdonos többre legyen képes. A mesterséges intelligencia vezérelt adaptív akkumulátor technológia jobb applikáció használatot biztosít, és oda csoportosítja az energiát, ahol a legnagyobb szükséged van rá.

A tartós és mindig biztonságos Nokia 5.4 készen áll az Android 11-re és újabb verziókra. Három éves havi biztonsági frissítésekkel és két éven át szoftverfrissítéssel biztonságban tudhatod és naprakész maradhatsz. 

A HMD Global kiválóság iránti elkötelezettségének köszönhetően, a Nokia okostelefonok továbbra is vezető szerepet töltenek be, ötvözve a szoftver és a biztonsági frissítéseket a kivitelezés minőségével, hogy valóban megbízható termékpalettát nyújtsunk.

A teljes nyugalmad érdekében a praktikus Family Link alkalmazás segít a családtagok készülék használatával kapcsolatos aggályaid megszüntetésében, beleértve a legkisebbeket is.

Árazás és elérhetőség

A Nokia 5.4 Magyarországon 2021. februárjától lesz kapható Polar Night színben, 4/64 GB-os kiszerelésben Dual SIM támogatással, 74 990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

__________________

* Counterpoint, October 2020. A tanulmány itt elérhető: https://www.counterpointresearch.com/nokia-phones-lead-trust-rankings-based-on-software-security-updates-build-quality/

** $200 alatt