Még több izgalom és érzelem

Kütyü Magazin, 2021. január 11. 06:22

A Sony Europe bejelentette a világ első kognitív intelligenciával rendelkező televízióit. Az új BRAVIA XR televíziók között megtalálható a MASTER Series Z9J 8K LED, a MASTER Series A90J és A80J OLED, valamint az X95J és az X90J 4K LED.

Az új BRAVIA XR agya, a Cognitive Processor XR, a televíziók egy teljesen új feldolgozási módszerét alkalmazza, amely túlmutat a hagyományos mesterséges intelligencián, és amelynek célja az emberi látás és hallás megismétlése. Amikor tárgyakat látunk, öntudatlanul bizonyos pontokra koncentrálunk. A kognitív intelligencia által működtetett Cognitive Processor XR számos zónára osztja a képernyőt, és érzékeli, hogy hol található a képen a „fókuszpont”. Míg a hagyományos mesterséges intelligencia csak egyenként képes érzékelni és elemezni a képelemeket, mint például a színt, a kontrasztot és a részleteket, addig az új XR kognitív processzor egyszerre képes elemezni és érzékelni elemek sokaságát, akárcsak az agyunk. Ezzel az összes elemet egymással együtt állítják be a legjobb végeredmény érdekében, így a képernyőn minden szinkronizált és életszerű - ezt a hagyományos AI nem tudja elérni.

A Cognitive Processor XR képes elemezni az adásban lévő hang helyzetét is, így a hang pontosan illeszkedik a képernyőn látható cselekményhez. Ezenfelül minden hangot 3D térhatásúvá alakít át, hogy magával ragadó hangzásvilággal alkossa meg a legvalósághűbb élményt. A processzor minden korábbinál nagyobb adatmennyiséget képes megtanulni, elemezni és értelmezi, valamint intelligens módon optimalizálja az összes képpontot, keretet és jelenetet, ezzel létrehozva a legéletszerűbb képet és hanghatást, amit a Sony valaha nyújtott.

"A Sony elkötelezett a televíziós technológiák folyamatos megújítása mellett, hogy a lehető leginkább magával ragadó képi élményt nyújthassa" - mondta Masaomi Ando, a Sony Europe TV-üzletágának vezetője. „Az új BRAVIA XR TV-k minden eddiginél jobban közvetítik a valóságot, köszönhetően a világ első kognitív processzorának feldolgozási képességének, amely meghaladja a hagyományos mesterséges intelligenciát.”

 

A BRAVIA XR legfontosabb jellemzői:

 

A Sony új TV-modelljei és főbb jellemzői

MASTER Series Z9J (85” and 75” modellek) 8K LED TV jellemzői:

 

MASTER Series A90J (83”, 65” and 55” modellek) OLED TV-k jellemzői:

 

A80J (77”, 65” and 55” models) OLED TV jellemzők:

 

X95J (85”, 75” and 65” models) 4K LED TV jellemzők:

 

X90J (75”, 65”, 55” and 50” models) 4K LED TV jellemzők:

 

Egyéb bejelentett TV-modellek (nem XR)

X85J (85”, 75”, 65”, 55”, 50” and 43” modellek) 4K LED TV jellemzői:

 

X81J (75”) and X80J (65”, 55”, 50” and 43” modellek) 4K LED TV jellemzői:

 

W800 (32” modellek) HD LED TV jellemzői: