Új élményeket hoz a One UI 3.1 frissítés

Kütyü Magazin, 2021. március 6. 12:11

A Galaxy S20 sorozat (Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, S20 FE) és a Note20 sorozat (Galaxy Note20, Note20 Ultra) készülékein, valamint a Galaxy Z Fold2 és Galaxy Z Flip eszközökön is elérhetővé válik a One UI 3.1 szoftverfrissítés. Az új rendszer elsőként a Galaxy S21 5G széria tagjaival mutatkozott be, most pedig további készülékekre is elhoz olyan kamerafejlesztéseket és funkciókat, amelyek megkönnyítik a látványos fotók és videók rögzítését. Az új lehetőségekkel a felhasználók még többet hozhatnak ki Galaxy okostelefonjukból. 

„A Samsung elkötelezett készülékeinek fejlesztése mellett, azok teljes élettartama alatt – mondta el TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A három generáción át biztosított Android frissítések mellett célunk, hogy a felhasználóknak lehetővé tegyük a legújabb funkciók használatát is, amilyen gyorsan csak lehet. A One UI 3.1 fejlesztése egy fontos lépés ezen az úton.”  

Dinamikus fotók és videók az okos kamerafunkciókkal

A Galaxy S21 a One UI 3.1 rendszerrel egyedülálló megoldásokat hozott, amelyekkel minden korábbinál könnyebben készíthetők lenyűgöző fényképek és professzionális videók. A legújabb frissítésnek köszönhetően mostantól a Galaxy S20 felhasználók számára is elérhetők ezek a különleges lehetőségek.

A népszerű Okos felvétel funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók több állóképet és videóformátumot rögzítsenek egyetlen érintéssel. 

A képek elkészítése után számos lehetőséget érhető el az utómunkához. A Radír eszközzel a fotók még pontosabban javíthatók. Ezzel az okos képszerkesztő megoldással a felhasználók kivághatnak nemkívánatos részleteket a képekről anélkül, hogy hosszas kézi szerkesztésre lenne szükség. Elég egy érintés a kérdéses területre és a rendszer automatikusan kijelöli és törli a zavaró tárgyakat. 

A One UI 3.1 továbbfejlesztett érintéses autofókuszt és automatikus exponálást hoz, így a fotók fókuszálása és a fényerő beállítása minden eddiginél könnyebb. A képernyő balra- vagy jobbrahúzásával a fényképek fényereje még az elkészítésük előtt beállítható. 

Bemutatkozik az új Többmikrofonos Felvétel funkció, amelynek köszönhetően a Professzionális Videó módban lehetőség nyílik a hangok egyidejű rögzítésére a telefonnal és az olyan csatlakoztatott Bluetooth eszközökkel, mint például a Galaxy Buds Pro, a Buds Live, vagy a Buds+. Legyen szó akár vlogról, távoli felvételről, vagy egy zenei produkcióról, ahol az énekhangot és a hangszereket külön veszik fel a legjobb minőség elérésének érdekében, a Többmikrofonos Felvétel segítségével hihetetlenül kreatív és lenyűgöző képi világ és kiemelkedő hangzás rögzíthető. 

Minden felvételt és emlékezetes pillanatot a frissített Galéria tárol, amely egyszerű, könnyen navigálható hírcsatornává alakítja a videókat és fényképeket.   

Új okosfunkciók, amelyek új szintre emelik a mindennapokat

A Beállítások között elérhető a One UI 3.1 új Szemkímélő szűrő módja, amely automatikusan állítja be a kibocsátott kékfény szintjét a napszaktól függően. A Szemkímélő szűrő melegebb tónusai megkönnyítik az elalvást, a megfelelő beállítással pedig a készülék automatikusan változtatja a képernyő színeit a nap folyamán. 

A személyes adatok védelme kiemelten fontos, a One UI 3.1 pedig megkönnyíti a megosztott adatok ellenőrzését. A fotók készítési helyének metaadatai könnyedén eltávolíthatók megosztás előtt, a Személyes megosztás segítségével pedig a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mely személyek számára, milyen hosszú ideig legyen elérhető a megosztott tartalom.   

A Galaxy ökoszisztéma élménye minden eddiginél letisztultabb. Az új felületen még gyorsabb lehet a váltás a telefon és a táblagép között, a Galaxy Buds Pro, a Buds Live és a Buds+ eszközökön elérhető Automatikus váltás funkció pedig lehetővé teszi, hogy a hang is kövesse a Galaxy eszközök közötti váltásokat. A videózás és a zenehallgatás még inkább élvezhető, hiszen a Galaxy Buds Pro fülhallgatóval elérhető 360 Audio teljesen valósághű és magával ragadó hangzást biztosít.