Lenyűgöző sebesség megfizethető áron

Kütyü Magazin, 2021. március 14. 09:17

A Samsung bemutatja első DRAM nélküli meghajtóját, a 980 NVME SSD-t. A 980-as modell a DRAM nélküli SSD-k között kiemelkedő teljesítményre képes, a lenyűgöző NVMe sebességnek és elérhető árának köszönhetően pedig kiváló választás a felhasználók széles rétegének.

„A legújabb hardveres- és szoftverinnovációknak köszönhetően a 980 SSD az eddigieknél is jobb értéket kínál a felhasználóknak anélkül, hogy a magas szintű NVMe teljesítményben kompromisszumra lenne szükség – mondta el KyuYoung Lee, a Samsung memória üzletágának alelnöke. – A 980 egyszerre gyors, energiahatékony és megbízható, amely tulajdonságok a legtöbb PC felhasználónak, valamint a gamereknek és tartalomgyártóknak is szükségesek a mindennapokban.”  

 

A DRAM nélküli megoldások korábban sebességbeli hátrányban voltak a rövid távú memória és az adatokhoz való gyors hozzáférés hiánya miatt. A Samsung 980-as modellje a Host Memory Buffer (HMB) technológiával a meghajtót közvetlenül a befogadó eszköz processzorának DRAM egységéhez kapcsolja, így a teljesítmény nem esik vissza. Ez a megoldás, valamint a vállalat legújabb, hatodik generációs V-NAND technológiája, az optimalizált kontroller és a firmware lehetővé teszik, hogy a 980 NVMe teljesítménye elérje akár a SATA SSD-k sebességének hatszorosát. A szekvenciális olvasási és írási sebesség elérheti akár a 3.500- illetve a 3.000 MB/s-ot, a véletlenszerű sebességek pedig akár az 500K és a 480K IOPS-t is.   

A továbbfejlesztett Intelligens TurboWrite 2.0 a meghajtón belül jelentősen megnövelt buffer tárolóegységnek köszönhetően az előző változathoz képest tartósan magasabb teljesítményt nyújt.

 

A kimagaslóan nagy méretű fájlokkal dolgozó vagy a részletes grafikájú játékokat futtató felhasználók számára a Samsung Magician 6.3 szoftverhez hozzáadott új Teljesítmény mód lehetővé teszi, hogy a meghajtó folyamatosan csúcsteljesítményen működjön, így biztosítva a zavartalan munkát és a játékélményt. 

A fejlett hőkezelési megoldásoknak és az egyedi kialakításnak köszönhetően a meghajtó túlmelegedése nem jelenthet problémát. A Samsung csúcskategóriás 980-as sorozata, a Dinamikus Hőpajzs technológiával, a nikkelborítású kontrollerrel és a hőelvezető fóliával hosszú távon biztosít stabil és megbízható teljesítményt a felhasználóknak. 

Az SSD a korábbi 970 EVO-hoz képest akár 56 százalékkal kedvezőbb energiahatékonysággal képes működni, így a laptopfelhasználók is könnyebben kezelhetik az energiafogyasztásukat.

A Samsung 980 SSD 250 GB-os, 500 GB-os és 1 TB-os kapacitással érhető el Magyarországon március 9-től, 19.490 forintos ajánlott fogyasztói ártól. 

Termékjellemzők: