Szabad esernyőt felvinni a repülőre?

Kütyü Magazin, 2021. június 1. 12:16

Végre újra aktuális lehet az utazás, a bőröndbe pakolás, a fejvesztett rohangálás az utolsó pillanatban elfelejtett dolgokért. Érdemes azonban tudatosan tervezni, amennyire csak lehet, és utánajárni, mit szabad, és mit nem lehet felvinni a repülőgép utasterébe.

Az utazás tervezésének izgalmai

Az utazásnál csak a tervezés lehet izgalmasabb, amikor várakozunk, gondolkodunk és álmodozunk! Ha megszületett a döntés az úti célt illetően, jöhet a szervezés, foglalás és a pakolás.

A nagy lendületben gyakran hajlamosak vagyunk megfeledkezni egy-egy fontos tárgy, irat beszerzéséről, ami kellemetlenségeket okozhat. Legrosszabb esetben az utazás maga is meghiúsulhat, hiszen hányszor hallottuk már az otthon felejtett útlevél történetét!

A másik eshetőség, amikor olyan kényelmi vagy funkcionális tárgy marad otthon, amit nehéz, vagy lehetetlen máshol beszerezni. Bár azt gondolnánk, a Hawaii-szigeteken nem fog esni az eső, valójában az esős évszakban igencsak elkél egy jó minőségű esernyő. Általában amikor a legnagyobb szükség van rá, nem találunk olyan boltot, ahol kapható, vagy előttünk felvásárolják a hasonlóan feledékeny turisták.

Az ehhez hasonló szituációk elkerülése végett a legjobb, ha mindenről listát írunk a tervezéstől elkezdve egészen a bőröndbe pakolásig.

A nyugalom kulcsa a tudatosság!

Milyen listákra lehet szükség, hogy biztosan semmit ne hagyjunk otthon?

Az első és legfontosabb a hivatalos okiratok ellenőrzése. Mindenképp meg kell bizonyosodni a személyi igazolvány, útlevél érvényességéről, hogy ne a repülőtéren érjen a kellemetlen meglepetés.

Ha mindent rendben találtunk, jöhet az utazási csekklista. Milyen típusú ruházattal készüljünk, milyen tisztálkodószereket vihetünk, és hogyan védekezzünk az időjárás szeszélyei ellen akármilyen országban?

Az utazás egyik legnagyobb időjárással kapcsolatos kérdése: vihetünk fel esernyőt a repülőgép fedélzetére?

Esernyő a repülőn

A rövid válasz szerint: igen. Azonban néhány kitételnek meg kell felelni, és néhány kényelmi funkciót is érdemes szem előtt tartani esernyő választásánál.

Ha a fedélzetre, kézipoggyászba szeretnénk felvinni az esernyőt, éles, végződés nélkülinek és teljesen épnek kell lennie. Összecsukva maximum olyan hosszúságú lehet, mint a kézipoggyász.

Feladandó poggyászként kisebbnek kell lennie a bőrönd méreténél, és ajánlott a ruhák közé tenni, hogy ne törjön el szállításkor.

Akkor milyen lehet a megfelelő, utaztatható esernyő? Legyen könnyű, strapabíró, ami túléli a bőröndök szállítását és az időjárás szeszélyeit is. Szerencsés, ha nem húzza le a zsebünket, nem nyomja össze holmijainkat a táskában, de bármikor előkaphatjuk, ha szükség van rá.

Ha utazni készülsz, látogasd meg a Holidayshop.hu webáruház széles kínálatát, és készülj fel minden eshetőségre remek utazási kellékeikkel!