Hevederek, csatok, avagy otthoni varrókészlet gyerekeseknek

Kütyü Magazin, 2021. június 1. 08:58

A pandémia által ránk kényszerített otthon töltött idő során sok háztartásban előkerültek az új és régi hobbikellékek. Kinél a jógamatrac, ecsetek, festékek, vagy azoknál, akik varrni szeretnek a patentok, hevederek és egyéb, ruha varrására felhasználható eszközök.

 

Sokan ezekben az időkben figyeltek fel az esetlegesen hiányos készletekre. A kisgyerekes családok nehezebben jutnak el a boltokig, jó, ha fel vannak töltve a legkülönfélébb tematikájú titkos készletek, van talonban egy-két eszköz, alapanyag. Az sem árt, ha például a varrókészlet is fel van töltve.

A csatok, hevederek mindig jól jöhetnek

A csatok és hevederek azok a kellékek, amik egy kisgyermekes család életében bármikor jól jöhetnek. Lehet, hogy csak egy spontán játék részeként kerül felhasználásra, de nem ritkán fordul elő, hogy ténylegesen szükség lesz rájuk a többi varráshoz szükséges alapfelszerelés, így a tű, fonal, zsinór, biztostű, olló és egyéb eszköz mellett. 

Jól jöhet, ha bármikor találunk az otthoni készletben csatokat vagy hevedereket például egy-egy ruhadarab rögzítéséhez, vagy akár más technikai jellegű dolog megoldásánál. Míg a ruhák rögzítése esetén több megoldásban is lehet gondolkodni, előfordulhat, hogy egyes esetekben kizárólag csak a csatok vagy a hevederek szolgálnak megfelelő eszközként.

A különböző méretben vásárolható sávolyhevederek, gurtnik, műanyag csatok jól jönnek olyan esetekben, amikor pántokat vagy hevedereket szeretnénk úgy rögzíteni, hogy azok gyorsan állíthatóak és könnyen oldhatóak legyenek. Így például akár mindezen eszközök felhasználhatóak a kisebb méretű gyermek közlekedési eszközeinek, például a kismotor vagy futóbiciklik szállításához.

Ha a hevedert úgy alakítjuk, csattal tökéletes vállra akasztható, gyorsan ki-be csatolható szállítóeszköz válhat belőle. Sokaknak fontos, hogy olyan eszköz álljon a kisgyermekes séta során rendelkezésre, amivel nem kell sokat bíbelődni, és ez a Rövidáru Diszkont áruházából beszerezhető hevederek segítségével jól megoldható. 

A különböző méretben vásárolható pántok más típusú és más célt szolgáló eszközök elkészítéséhez is nagyon hasznosak lehetnek. 

Eszközök, amiket a pántok felhasználásával otthon lehet készíteni

A rutinosabb hobbivarrók alapfelszerelésének szinte már része a különböző színű pánt- és csatkészlet. Akinek esetleg nincs otthon készleten, annek érdemes beszerezni, mert számos dologban jó segítség lehet. Jól jöhetnek a pántok, hevederek és a csatok például a táskák, akár gyerek-, akár felnőtt táskák elkészítéséhez, de pár öltéssel akár övet vagy nyakörvet is lehet készíteni belőle. Annyiban fontos előre felkészülni, hogy a hevederek különböző méretben vásárolhatóak meg, jó tudni előre, mely méretből volna a legpraktikusabb az otthoni készletben tárolni pár métert.

A pántok és hevederek a háztartás más területén is felhasználhatóak hasznos alapanyagként. Azt, hogy felhasználásuk során számíthatunk az általuk nyújtott funkcionálisan jó megoldásra, az is bizonyítja, hogy jellemzően a bútoripar is felhasználja a nagy súrlódási és szakadási ellenállással bíró eszközöket.