Itt a Samsung újgenerációs ívelt készüléke

Kütyü Magazin, 2021. július 30. 07:01

A gaming monitorok piacának egyik vezető vállalata, a Samsung*, bemutatja újgenerációs ívelt készülékét, a Quantum Mini LED technológiával készült Odyssey Neo G9 monitort. A G95NA modell a népszerű Odyssey sorozat legújabb tagja, amely a Mini LED kijelzővel és a magával ragadó Quantum HDR 2000 megjelenítéssel új szintre emeli a játékélményt.

A 2020-ban bemutatott Odyssey G9 monitorral a Samsung lenyűgöző képminőséget és kiemelkedő teljesítményt hozott el a gaming monitorok piacára. A vállalat első Quantum Mini LED ívelt kijelzőjével most a játékok részletessége újra szintet lép, az Odyssey Neo G9 megváltoztathatja az iparágat. A Quantum Matrix technológiának és a szupergyors válaszidőnek, valamint a frissítési rátának köszönhetően az Odyssey Neo G9 számára a dinamikus jelenetek megjelenítése sem jelent problémát, a teljesítményt pedig minden játékos imádni fogja.  

 

„A Samsung Odyssey monitorcsaládja még a legelhivatottabb játékosok számára is kínált nagyszerű megoldásokat a tavalyi bemutatásakor – mondta el Hyesung Ha, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – Az új Odyssey Neo G9, a Quantum Mini LED kijelzővel egy valódi csúcskészülék, amellyel a felhasználók különleges játékélményt ismerhetnek meg.”  

Az Odyssey Neo G9 ugyanazt a Mini LED technológiát alkalmazza, amely a Samsung legújabb Neo QLED kínálatában is megtalálható. Ez az újgenerációs kijelzőtechnológia a különleges fényforrásnak, a Quantum Mini LED-nek köszönheti az egyediségét, amelynek mérete a hagyományos LED-ek 1/40-ed része**. A Quantum Mini LED hihetetlenül vékony mikrorétegekből épül fel, amelyek rengeteg apró LED-del vannak feltöltve.  

 

A Quantum Matrix technológia, a fényforrás hatékonyabb irányításához a továbbfejlesztett 12 bites regisztert használja, a Quantum Mini LED-ek pedig a sötéteket még sötétebbé, a világos területeket pedig világosabbá teszik a 2048 külön vezérelhető zónával, így a felhasználói élmény új szintje érhető el. A Quantum HDR 2000 maximális fényereje 2000 nites, így elnyerte a VDE (Német Elektrotechnikusok Szövetsége) tanúsítványát, a statikus kontrasztaránya pedig 1 000 000:1. A Samsung élvonalbeli képminősége ideális fekete- és fehérszinteket biztosít, a páratlan kontrasztért és a makulátlan részletekért.

Az Odyssey G9-ben bemutatkozott nagy teljesítményű technológián alapuló Odyssey Neo G9 ultraszéles, 49 hüvelykes, 32:9 képarányú kijelzővel érkezik, amely Dual Quad HD (DQHD; 5,120 × 1 440) felbontást kínál gyors, 240 Hz-es frissítési ráta és 1 ms válaszidő mellett***. A monitor futurisztikus és magával ragadó 1000R íveltségét a TÜV Rheinland, a vezető nemzetközi minősítő intézet Szemkímélő tanúsítványával díjazta.

Az Odyssey Neo G9 Adaptive Sync megoldásokat kínál DP1.4 és HDMI2.1 VRR (változó frissítési ráta) portokon keresztül az NVIDIA G-SYNC kompatibilitás és az AMD FreeSync Premium Pro segítségével. A monitor dinamikus és akadozásmentes képet biztosít a lehető legjobb játékélmény érdekében. 

 

A kijelző remekül illeszkedik a legtöbb játékállomáshoz vagy otthoni környezethez a fényes fehér külsejével és a futurisztikus, hátsó világítási rendszerével, amely 52 színt és öt különböző fényhatást képes megjeleníteni. A monitorhoz tartozik a CoreSync szolgáltatás is, amely a többszínű üzemmódokkal teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy személyre szabják a beállításokat.

A Samsung Odyssey Neo G9 Quantum Mini LED technológiával Magyarországon augusztus végétől lesz elérhető 669.900 forintos ajánlott fogyasztói áron. 

Termékjellemzők

_______________________

*  Az IDC Worldwide Gaming Tracker 2021 Q1-es piaci adatai alapján. A 100 Hz fölötti szegmensben 16,9 százalékos piaci részesedés az árbevétel alapján.

**  A 2020-as Samsung UHD TV-ben található LED-ek magasságához képest mindegyik Quantum Mini LED 1/40 méretű.

***  A Gray to Gray (GTG) iparági standard alapján, amely azt az időt méri, amennyi alatt egy pixel egyik színről a másikra változik.